Mutatunk rá négy módot, hogyan csinálj pénzt a régi iPhone-odból

Tech Hírek   |   2015.09.03 - 14:49   |   Írta: Érci Viktória   |   5043
03. szept Mutatunk rá négy módot, hogyan csinálj pénzt a régi iPhone-odból

Ami neked már nem kell, másnak kincset jelent.

Nincs kétség, nyakunkon az új iPhone. De míg a média a szeptember 9.-i megjelenéstől zeng, mi ejtsünk most szót inkább arról, mit kezdjünk a régi almás telefonunkkal, ha már nincs többé szükségünk rá.

Oktondiság volna egyszerűen csak a kukába dobni, de a fiókmélyi elfekvőnél is van sokkal jobb tippünk, amivel akár még kisebb-nagyobb összeg is állhat a házhoz. Ha utóbbira – viszonylag nagyobb összegre – pályáztok, akkor érdemes gyorsan cselekednetek, hisz amint piacra kerül a 6S, a régebbi verziók ára rohamosan csökkenni kezd majd.

A legkisebb kockázattal az jár, ha becserélitek a régi telefont, aminek árát beszámítják az új készülékébe, így kevesebbet kell érte fizetnetek. Előnye, hogy nem kell vele sokat vesződnöd, és biztosan kapsz cserébe valamennyit. Viszont szinte biztos, hogy jóval kevesebbet, mint amennyit egy kicsivel több utánajárással bezsebelhetnél.

Ha nem tervezel újat venni, vagy nem így, de sürgősen pénzzé szeretnéd tenni a régi iPhone-od, akkor szerte az országban találsz olyan üzletet, ahol használt telefonok adás-vételével foglalkoznak. A saját profituk érdekében itt sem adnak majd érte sokkal többet, hisz ők is tovább adják majd a telefont, annyi viszont bizonyos, hogy ez is egy gyors és biztos pénzkereseti lehetőség.

MacCorner

iSamurai

Restore

iFanatix

Ha még mindig adás-vételben gondolkozol, de szeretnél nagyobbat kaszálni, itt a kedvenc tippünk: hirdesd meg iPhone-od a Használtalma weboldalán. Az apróhirdetés menüpont alatt megbízható kereskedők és komolyszándékú vevők böngésznek, keresik az új kedvenc almás terméküket. Az oldalon egyébként nem csak okostelefonod, hanem az összes almáskütyüd eladhatod. Az árat te szabod meg, és mindenegyes forint a te zsebedben landol. Egy kicsivel több elfoglaltsággal, és lényegesen nagyobb haszonnal jár, ha így cselekszel.

Az Apple egyébként indított egy újrahasznosítási programot is, aminek keretein belül ők is beszámítják régi készülékedet. Ezt a megoldást is választhatod, a leírás szerint a becsült piaci érték árát írják jóvá az „ajándékkártyádon”, melyet az Apple márkaboltokban válthatsz be, termékeik valamelyikére.

Ha pedig abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy nincs égetően nagy szükséged a cserébe járó összegre, adományozz! A segélyszervezeteknek nagy szükségük van támogatásra, hogy pártfogoltjaiknak minden szükséges jót megadhassanak. Hogy a telefonra, vagy inkább pénzre van szükségük, azt ők tudni fogják, és minden adományt nagy örömmel és hálával fogadnak.

 


Kommentek megjelenítése