Mire számíthatunk szeptember 9-én?

Apple Hírek   |   2015.09.03 - 11:43   |   Írta: Zoltan C   |   3110
03. szept Mire számíthatunk szeptember 9-én?

Idén szeptember 9-én kerül megrendezésre a már hagyományos "Apple Event", amikor is bejelenti a cég új fejlesztéseit.

Az idei rendezvény szlogenéül a "Hey Siri, give us a hint" mondatot válaszották Cupertinoban - talán ha ezt bemondjuk kedvenc telefonos asszisztensünknek, akkor többet megtudunk?

Nos, a válasz: igen! Az egyik gyakori válasz ekkor: "What, you can't tell from my colorful wavey words" - ebből kis fantáziával nem nehéz magunk elé képzelni egy nagyon színes iPhone 6c piacradobását akár. Egyébként a fő szlogen tükörfordításban valahogy így hagzik: "Szia Siri, adj nekünk egy tippet". Ezek után joggal gondolhatjuk még azt is, hogy az egész eseményen központi szerepet fog kapni Siri kibővített funkciókkal vagy valami egészen forradalmi újítás miatt.

Tegyétek próbára ti is otthon Sirit, hátha előáll valami érdekessel ahogy közeledik a szeptember kilencedike - és persze írjátok meg nekünk Facebookon vagy itt a kommentekben!

Szóval mit is várhatunk a hat nap múlva? Új iPhone-t szinte biztosan - 2011 óta minden ősszel új modell jön ki. Sőt az eddigi trendeknek megfelelően, több iPhone sem kizárt. Szintén 99%-osra vehető az iOS 9 és a WatchOS 2 bemutatása. Egyesek számolnak új Apple TV-vel, iPad Pro-val, iPad Mini 4-el, sőt egy 21 inches Mac-kel! Ezek jóval kevésbé valószínű bejelentések idén - már ha egyáltalán valamikor megjelennek - de nyugalom mindenre szépen sorjában kitérünk alább!

Az "S" visszatérése

Miért pont most változtatna eddig megszokott "nevezéktanán" az Apple? Mi bátran merjük állítani, hogy iPhone 6s-nek lesz keresztelve legalább az egyik készülék - a péklapát sikerén felbuzdulva egy 6s Plus érkezése is hihető. Az "S" modellek mindig az előzővel külalakban szinte teljesen megegyező, de belül erősebb hardvert rejtő gépek voltak. A külsőt tekintve itt annyi csavar lehet, hogy megjelenik a rózsaarany színkombináció, ezzel illeszkedve a Watch Edition-höz. Ilyen fejlesztés lehet a 12 megapixeles kamera és a 4K videó felvétel. Ez nagy szó lenne, hiszen már négy éve a 8 megapixel és 1080p a standard az Apple-nél. Végre komolyabb előrelépés jöhet az előlapi kamera (vagy ahogy almásék szeretik hívni "Facetime kamera") terén. A pletykagyárak és szivárogtatók vesszőparipája volt idén a Force Touch kijelző is, amely technológiával már találkozhattunk a Watch-ban és az új MacBook-ban. Ezzel a navigáció teljesen új horizontjai nyílhatnak meg, mivel a nyomás erőssége is befolyásolja az interakciókat. Természetes módon az erősebb processzor (az A9-es, ezúttal akár 2GB RAM-mal megtámogatva) borítékolható, akárcsak az új iOS és okosabb Siri. 

Kevésbé jelentős források szerint támogatni fogja az új készülék az animált háttereket, mint például az Apple Watch - és az Android már egy jó ideje.

Na de lesz-e "C" változat? Talán ebben van a legnagyobb egymásnak ellentmondás a pletykák közt, egyébként itt és itt már írtunk róla. Ha engem kérdeztek, én nem tartom valószínűnek, mivel az előző sem volt túlságosan sikeres. Persze, szeptember 9-én leéghetek még a véleményemmel.

Készüljetek az iOS 9-re és WatchOS 2-re!

Az eddigi tapasztalatok alapján az új iOS bejelentése sem eshet túlságosan messze a nagy Apple esemény dátumától. Főleg, hogy már a publikus béta is elérhető, plusz a WWDC-n is láthattuk már. Ugyanitt került bejelentésre a watchOS 2 is, ami jelentős fejlesztéseket hoz a Timepiece-hez, Time Travel-hez, a Health és a Fitness apphoz. Mindemellett a fő újítás a harmadik féltől származó appok natív futása a Watch-on. Ezzel lényegesebben kevesebbet figyelhetjük a rendkívül izgalmas "loading" ikont. A harmadik feles appok ráadásul hatalmasat profitálhatnak - és ezzel persze mi is - a Watch számtalan szenzorából.

Mit rejthet magában az iOS 9? Nos, elsődlegesen stabilitást, teljesítmény és akkumulátoridő növekedést ígér az Apple. Sőt, nem csak a legkomolyabb gépekkel rendelkezőknek! Ugyanis, egészen az iPhone 4s-ig elérhető lesz az új oprendszer. Ezzel új élere kelhetnek öregecske készülékeink - nem sok gyártó figyel oda egy lassan öt éves technológiával rendlekező készülékére!

Mint legnagyobb "ficsőr" a Proactive-ot rebesgetik. A funkció lényege, hogy iPhone-unk megtanulja szokásainkat. Ez alapján pedig ajánlhat appokat, tevékenységeket. Erre az orvosi ló az a példa, melyben tegyük fel, zenét szoktunk hallgatni munkába menet telefonunkról. Ezt a reggeli szokást szépen megtanulja az iPhone, majd amikor legközelebb bedugjuk a fülhallgatót, már a zárolási képernyőre fel is dobott készülékünk egy Music app shortcutot, aminek segítségével gyorsabban elérjük zenéinket.

Apple TV

Már évek óta érintetlen ez az Apple termék, éppen itt lenne az ideje a változásnak. Ha lehet hinni a pletykáknak, akkor idén az új iPhone mellett egy új Apple TV is bemutatásra kerül. E szerint vékonyabb lesz, megkapja az A8-as chipet és jelentősen nő a belső tárhely. Drasztikus fejlesztésnek tűnik, hogy touchpadot is kaphat, amin Force Touch is Touch ID is lesz. A továbbfejlesztett operációs rendszer támogatni fogja a Siri féle hangalapú utasításokat. De ez még semmi, ugyanis elvileg App Store támogatás érkezik az Apple TV-hez! Ebben óriási a lehetőséggondoljunk csak bele! Továbbá hallanni egy TV stream szolgáltatáshoz kifejezetten az új Apple TV-hez, de ez csak valamikor jövőre indulna be.

One more thing...iPad Pro, iPad Mini 4, hatalmas Mac!!? Mondom csak egy!

Az eddigiek már elég bejelenteni valónak tűnhettek, de beszélnek még erről-arról ami mellett nem mehetünk csak el úgy. Nagyon régóta az iPad Pro, amivel főleg a Samsungnak vágna oda az Apple és a laptopokat váltaná ki vele, elsősorban az oktatásban. Ez a 12,9 inches szörny, ha valaha jön is, valószínűbb egy direkt az iPad-nek dedikált eseményen. Hasonló cipőben jár az állítólagos iPad Mini 4 is.

Végül meg ne feledkezzünk a jó öreg Ming-Chi Kuo örök kedvencéről a 21 inches Mac-ről. A legjobb az egészben, hogy még értelmes is lenne 2015 harmadik negyedévében piacra dobni egy ilyet, ugyanis ezzel az iMac eladások megugorhatnának az iskolakezdési időszakban.

 

Ne habozzatok megosztani velünk véleményeteket itt vagy a Facebookon, ti mit vártok, mit nem, mit gondoltok másképpen! Ami a legfontosabb: ÉLŐBEN KÖZVETÍTJÜK AZ EVENTET, ITT A HOZZÁTARTOZTOZÓ FB ESEMÉNY!

Képek forrása: macworld.co.uk


Kommentek megjelenítése