Millióan használnak Apple órát Kínában

Apple Hírek   |   2015.09.03 - 10:34   |   Írta: Máté Gergő   |   1354
03. szept Millióan használnak Apple órát Kínában

Az almás óra eladásaival kapcsolatban keveset tudunk, de Kínában jól teljesít.

A sanghaji RedTech Advisors szerint az értékesítés megkezdése utáni 17. héten már 1 millióan használnak Apple Watch készüléket. Április 11-én kezdték meg az almás okos óra előrendeléseinek teljesítését, de a legdrágább arany változat szinte azonnal elfogyott. Ezután az Apple nem adott ki konkrét eladási számokat.

Michael Clendenin, a RedTech társalapítója szerint abszolút megfigyelhető, hogy amióta könnyebb Apple Watch-hoz jutni Kínában, azóta rohamosan nő a felhasználók száma. Augusztus 23-áig sikerült elérni az 1.07 millió aktivált Apple Watch készüléket. Ez a szám jobban tükrözi az Apple óra sikereit, mint a szimpla szállítási adatok, hiszen a leszállítás után a készülékek többnyire egy szolgáltatóhoz vagy üzlethez kerülnek, míg az aktivált készülékek száma konkrétan arra mutat rá, hogy hányan használják az Apple Watch készülékeket.

Tim Cook karcsú nyilatkozatában annyit mondott, hogy az Apple Watch eladásai "felülmúlják a várakozást". A júliusi adatok szerint az Apple 3,6 milliót adott el az eszközből, ezért kimondhatjuk: a kínai piac az értékesített Apple órák 30%-át jelenti.

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése