Galaxy S8+ vs iPhone 7 Plus RAM teszt [Videó]

Tesztek   |   2017.04.24 - 22:00   |   Írta: Zoltan C   |   9057
24. ápr Galaxy S8+ vs iPhone 7 Plus RAM teszt [Videó]

4 gigabájt RAM 3 gigabájt ellen. Papíron egyértelműnek tűnik, igaz? Azért nem eszik olyan forrón a kását...

Azért még a legelvakultabb almás körökbe is beszivároghatott mostanra a Samsung új zászlóshajóinak híre ‒ név szerint: Galaxy S8 és S8+. Ez a két készülék hívatott feledtetni a rosszemlékű Galaxy Note 7-et. Az első tapasztalatok pedig igen jók. Azt mostanra senki sem veheti el a Samsungtól, hogy ők az egyetlen androidos gyártó, akiket egy lapon lehet említeni az Apple-lel.

Ezen felbuzdulva egy PhoneBuff nevű youtuber egymásnak eresztette a 3 giga RAM-mal szerelt iPhone 7 Plus-t ‒ ez a legnagyobb RAM-mal szerelt iPhone jelenleg ‒ és a Galaxy S8+ készülékeket. Egészen pontosan a memória menedzsment volt a teszt középpontjában. Tehát konyhanyelven szólva, ugyanazokat nyitotta meg sorban a két telefonon, majd zárta is be őket. Később tesztelte hogyan megy ezeknek az appoknak az ismételt megnyitása ‒ azaz a memóriából való visszatöltésük. Talán ez az a fajta teszt, amelyben reális képet kaphatunk arról, mennyire teljesítene eltérő módon a két okostelefon a való életben.

Hiába a nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 835 megtámogatva 4 giga memóriával, a négymagos Apple A10 Fusion 3 giga memóriával igen látványosan lenyomta Dél-Korea büszkeségét. Nem jó reklám ez a Samsung számára, hiszen már fél év sincs hátra a következő iPhone generációig, a 8 vagy esetleg X-re keresztelt sorozat pedig bizonyára nagyot fog szólni. A koreaiak viszont még egy évig feltehetően nem fognak tudni mivel válaszolni. 

Lássátok inkább saját szemetekkel:

 

 

Vélemény?

 

Forrás: applerider.com / redmondpie.com

Kapcsolódó cikk:
Az iPhone-ban elég a 3 GB RAM, a droidos mobilokban viszont a 6 GB is kevés?
Az iPhone 7 Plus az első 3 GB RAM-os Apple mobil
Teszten az iPhone 7 Plus vadonatúj processzora

MentésMentés


Kommentek megjelenítése