Az iPhone 7 Plus az első 3 GB RAM-os Apple mobil

Hardver Hírek   |   2016.09.10 - 11:03   |   Írta: L Ferenc   |   4380
10. szept Az iPhone 7 Plus az első 3 GB RAM-os Apple mobil

A legújabb almás logós szupertelefonban minden korábbinál több RAM rejtőzik.

Az Apple termékbemutató sajtórendezvényein sok mindenről szó szokott esni, így például a néhány napja megejtett iPhone 7 és iPhone 7 Plus bejelentésen is elhangzott például, hogy mennyire nagy teljesítményű az új modellek A10-es chipkészlete, hogy milyen kiváló az új kamera, és hogy milyen remek dolog a hivatalos IP67-es minősítés. Ezenkívül természetesen a megnövelt belsőmemória kapacitására is fény derült, az idei új iPhone-okba szerelt RAM-mal kapcsolatban azonban mindeddig nem nyilatkozott a gyártó.

A népszerű GeekBench okostelefon tesztelő alkalmazásnak köszönhetően most azonban kiderült, hogy az iPhone 7 Plus-ban a korábbi pletykáknak megfelelően nem 2 GB, hanem 3 GB RAM található, vagyis elmondható róla, hogy ez a vállalat első 3 GB RAM-os okostelefonja. Megjegyzendő, hogy iOS-fronton azért nem számít új rekordnak a 3 GB kapacitás, ugyanis az egy évvel ezelőtt kijött iPad Próban 4 GB RAM található. 

Hasonló módon 4 GB RAM található napjaink legtöbb felsőkategóriás androidos mobiljában, illetve nemrégiben felbukkantak az első 6 GB-os RAM-os készülékek, és érkezőben a 8 GB-os példányok is. Mivel azonban az iOS és az Android memóriakezelése igen eltérő, a két platform RAM kapacitásait nem feltétlenül érdemes összevetni egymással. 

Kapcsolódó cikkek:
Apple Keynote élőben a HasznaltAlmán
8 dolog, amit az Apple elfelejtett megemlíteni a szerdai keynote-on
Minden az iPhone 7-ről



Kommentek megjelenítése