8 dolog, amit az Apple elfelejtett megemlíteni a szerdai keynote-on

Apple Hírek   |   2016.09.09 - 19:34   |   Írta: B.Balázs   |   19581
09. szept 8 dolog, amit az Apple elfelejtett megemlíteni a szerdai keynote-on

iPhone 7, Watch 2 és AirPods...

Összegyűjtöttünk néhány olyan információt, melyekről nem esett szó a szerdai bemutatón.

1. Az új modellek könnyebbek

Habár az iPhone 7 és 7 Plus pontosan megegyezik a 6S termékcsalád méreteivel, valahogy mégis könnyebbek lettek. Az iPhone 7 138 gramm, a 6S 143 grammjával szemben, míg a Plus változat 192 gramm helyett csak 188 grammot nyom.

2. Az AirPods fülesek nem vízállóak

Úgy tűnik, hogy a túlárazott csodát nem sikerült annyira szigetelni, mint kellett volna, így mindenkit arra kér az Apple, hogy próbáljon meg nem izzadni, ha futni megy.

3. Most akkor jobbak az aksik vagy nem?

Habár az eseményen kiemelték, hogy az új akkuk jobban bírják, ám ha megnézzük az Apple weboldalát, láthatjuk, hogy a Plus modell esetében a beszélgetési idő 24 óráról 21 órára, míg a vezeték nélküli zenelejátszás is 80-ról 60 órára csökkent.

4. A kozmoszfekete színű ház könnyen karcosodik

“A kozmoszfekete borítást egy precíziós, kilenclépéses anodizálási és polírozási folyamattal alakítjuk ki. A felület keménysége pontosan olyan, mint a többi anodizálási eljárással készülő Apple-terméké, a használat során azonban a magasfényű felületen apró karcolások jelenhetnek meg. Amennyiben aggódsz emiatt, azt javasoljuk, hogy iPhone-od védelme érdekében használd a nagy választékban kapható tokok valamelyikét.”

Magyarul tele lesz hajszálkarcokkal, ha nem vigyázol rá.

5. A kozmoszfekete modellek csak két tárhellyel elérhetőek

A magasfényű változatot választóknak muszáj lesz 128 vagy 256 GB tárhellyel megvásárolni a készüléket. Ez azt jelenti, hogy kártyafüggetlenül legalább 294 990 forintot fogsz érte fizetni a magyar üzletekben.  

6. Ha töltesz, nincs zenehallgatás

Apple próbál minket a vezeték nélküliség irányába vinni, és úgy tűnik nincs is túl sok választásunk. A jack aljzat eltávolításának köszönhetően mostantól nem hallgathatunk vezetékes füllhallgatóval zenét, amennyiben töltjük a telefont. Almáéknál persze mindenre van megoldás, jelen esetben a 17 990 forintos iPhone Lightning-dokkoló személyében, amin bizony van egy jack aljzat. 
Ha külső aksit használsz, akkor pedig vegyél vezeték nélküli fülest... 

7. Nincs gyorstöltés (elvileg)

A legtöbb gyártó Androidot futtató csúcsmodellje rendelkezik beépített gyorstöltővel, a robbanós Note 7 például 30 perc alatt 0-ról 40%-ra képes töltődni. Az Apple nem említett ilyen képességet az új készülékeknél, így valószínűleg kimaradt belőlük.

8. A kerámiatokos Watch 2 nem olcsó

Gyönyörűnek és exkluzívnak ígérkezik az új kerámiaház, ami állítólag négyszer strapabíróbb, mint az acél, ám az áráról nem esett szó, lehet nem véletlenül. A 38 mm-es változat 479 990 forintos, míg a 42 mm-es 499 990 forintos áron kerül a boltok polcaira.




Kommentek megjelenítése