Midnight Star - Renegade・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.09.09 - 18:40   |   Írta: Ca$h   |   1218
09. szept Midnight Star - Renegade・Ismerkedő

A First Person Shooter bizony nem a tapiképernyő műfaja!

Jó, jó, vannak azért olyan nagy címek és sorozatok, amik meglepően nagy sikert értek el ennek ellenére is. De minden vérbeli rajongó tudja, hogy az FPS-ben érezni kell a kezünkben a kontrollt, legyen itt szó billentyűzet plusz egér kombinációról vagy akár kontrollerről. Erre valahogy nem megfelelő módszer a képernyő simogatása, simogatni egészen mást kell nem a telefonunkat. Persze időnként akadnak olyan kincsek, ékkövek, amik miatt megéri feláldozni a maradék hajunkat is, illetve visszaszokni a Xanaxra… Na, a Renegade sajnos nem ilyen.

Sajnálatos módon a készítők meglehetősen szigorúan vették az FPS fogalmát, ugyanis a játék tulajdonképpen az, hiszen egy belső nézetes lövöldéről van itt szó. De, és itt van egy hatalmas nagy DE! Nem elég hogy tapiképernyőn akarják ránk erőszakolni ezt a nagyon nem ideillő műfajt, de még a mozgás szabadságát is elvették tőlünk. Tulajdonképpen olyan, mintha egy virtuális céllövöldében lennénk, ahol nem mozoghatunk szabadon, csak bizonyos irányokba és emberünk addig megy arrafelé, amíg el nem éri a következő állomást, ahol végre képes lesz megállni, pont mint egy metrón vagy vonaton. Menet közben nincsen megállás, nincsen nézelődés, nincsen semmi.

Ez valami elképesztően idegesítő dolog, a többi dolog szerencsére már nagyon kellemesen ki van találva. Ugyanis, mivel mozogni nem tudunk, ezért természetesen célozni sem, legalábbis teljesen 360 fokban biztosan nem, ugyanis csak balra és jobbra tudunk nézni, lőni meg oda fogunk, ahova az ujjunkat helyezzük. Lehetőségünk lesz még zoomolásra, gránátdobásra, újratöltésre, mindenre, aminek alapvetőnek kéne lennie. Illetve, lesz egy olyan fícsőr, ami nekem nagyon tetszett, ehhez nem kell mást tennünk, mint a zoom mozdulatot csinálni két ujjunkkal, ekkor a játék megmutatja nekünk egy-egy ellenfél gyenge pontját.

A Midnight Star Renegade egy pocsék játék, kellemes grafikával hangokkal és sok-sok felesleges ráköltött energiával (remélem legalább pénzt nem sokat fordítottak rá). Persze ezt is meg lehet szokni, ha nagyon akarjuk, de miért tennénk? 

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése