Az iPhone-ban elég a 3 GB RAM, a droidos mobilokban viszont a 6 GB is kevés?

Almás Pletykák   |   2017.04.10 - 09:51   |   Írta: L Ferenc   |   13984
10. ápr Az iPhone-ban elég a 3 GB RAM, a droidos mobilokban viszont a 6 GB is kevés?

Minden jel arra mutat, hogy a 2017-es androidos csúcsmobilokban már 6 GB-nál is több operatív memória lesz.

Az Apple által tavaly ősszel bejelentett iPhone 7 Plus csúcsmobilban 3 GB RAM található, mely tökéletesen elegendő ahhoz, hogy az iOS operációs rendszerű készülék szupergyors legyen a hétköznapi használat során. Sőt, a szerényebb felbontású kijelzőt virító iPhone 7-es kistesó még ennél is kevesebb, alig 2 GB RAM-mal is simán beéri.

Ehhez képest a legfrissebb pletykák arról szólnak, hogy a tavaly nyár elején az elsők között 6 GB RAM-mal szerelt OnePlus 3 utódjában még több operatív memória kap majd helyet. A várakozások szerint nem OnePlus 4, hanem OnePlus 5 néven támadó újdonság várhatóan 8 GB RAM-mal lesz felvértezve, vagyis kétszer annyival, mint a nemzetközi piacokra szánt Samsung Galaxy S8. A kínai gyártó vélhetően azért szerel több memóriát új mobiljába, mert annak érintőkijelzője az eddigiektől eltérően nem Full HD, hanem már QHD felbontású lesz. 

Itt jegyzendő meg, hogy nem a OnePlus 5 lesz a világ első 8 GB RAM-os mobilja, ugyanis az idén év elején a CES szakkiállításon bejelentett Asus ZenFone AR-ben már ennyi RAM található. Érdeklődve várjuk, hogy az iPhone 8-ba vajon mennyi RAM kerül majd.

Kapcsolódó cikkek:
Gyári munkás skiccein a vadonatúj iPhone 8
10-féle iPhone 8 prototípust tesztelnek
Három méretben támadhat az iPhone 8



Kommentek megjelenítése