10-féle iPhone 8 prototípust tesztelnek

Almás Pletykák   |   2016.11.29 - 08:23   |   Írta: L Ferenc   |   11869
29. nov 10-féle iPhone 8 prototípust tesztelnek

Az Apple-nél már javában folynak a többek közt OLED-del támadó jövő évi iPhone-ok tesztjei.

Az elmúlt hetekben, hónapokban megannyi pletykát hallhattunk már azzal kapcsolatban, hogy az Apple a jövő évben bemutatandó újgenerációs okostelefonjai közül legalább az egyik modellbe már nem LCD, hanem OLED technológiájú, ráadásul ívelt formájú érintőkijelzőt fog szerelni. Ezen pletykákat erősíti meg most a Wall Street Journal híradása, mely arról szól, hogy a 2017-ben bemutatkozó új, almás mobilok közül egyben egész biztosan OLED panel fog landolni.

Lapértesülések szerint az Apple arra kérte a beszállítóit, hogy készüljenek fel az OLED gyártókapacitásaik növelésére, illetve, hogy készítsenek olyan OLED prototípusokat, melyek nagyobb felbontásúak, mint a Samsung jelenleg elérhető ilyen paneljei. Itt jegyzendő meg, hogy az OLED-piac mintegy 90 százalékát uraló Samsung már jó ideje gyárt QHD felbontású OLED kijelzőket, Ultra HD felbontású példányokat viszont eddig még nem mutatott be. 

Több mint valószínű, hogy a kezdeti időkben a Samsung lesz az Apple első számú, és talán egyetlen OLED beszállítója, a későbbiekben azonban az LG Display, a Japan Display, illetve a Sharp is megkezdheti az OLED panelek Apple-nek történő szállítását. Jól értesült források szerint jelenleg egyébként 10-féle különböző iPhone 8 modellt tesztelnek az Apple munkatársai, és ezek közül kettő vagy három lehet majd a végleges befutó. 

Kapcsolódó cikkek:
2017 után hanyatlani kezd az iPhone?
Az iPhone felhasználók hazudósabbak lennének?
Ezeket a készülékeket érinti az iPhone 6s akkumulátorcsere-program!



Kommentek megjelenítése