Rengetegen szeretnék használni az Apple, Google vagy Samsung Payt Magyarországon

Tech Hírek   |   2019.05.29 - 07:58   |   Írta: H.A   |   2239
29. máj Rengetegen szeretnék használni az Apple, Google vagy Samsung Payt Magyarországon

A Magyarok többsége valamilyen kütyüvel szeretne fizetni a Bankkártyák helyett!

A Mastercard most publikált adatai szerint a magyarok több mint kétharmada mobiltelefonját használná bankkártya helyett, a válaszadók negyede pedig okosóráját is szívesen használná erre a célra. A fizetéstechnológiai cég szerint a mobiltárcák növekvő száma és az egyre nagyobb szabadságot biztosító pénzügyi szolgáltatások rövid időn belül jelentősen megváltoztathatják pénzügyi szokásainkat. 

A mobiltárcák növekvő száma választ jelenthet a magyarok azon igényére, hogy bankkártyájuk helyett okoseszközeikkel fizessenek. A cég adatai szerint a magyarok 92 százalékának zsebében már ott az okostelefon és a megkérdezettek 69 százaléka használná azt fizetésre bankkártyája helyett. A válaszadók negyede (26%) már ennél is innovatívabban gondolkodik és okosóráját használná erre a célra. 

A frissen publikált adatok arra is rámutattak, hogy a mobil már most sokak számára alapvető fontosságú, ha pénzügyeikről van szó. A megkérdezettek 42 százaléka már mobilbanki alkalmazással intézi pénzügyeit, ez 17 százalékkal magasabb, mint három évvel ezelőtt. A válaszadók 21 százaléka próbált már ki valamilyen mobiltárcát és közel minden harmadik megkérdezett (31%) küldött már ismerősének pénzt P2P szolgáltatáson (például PayPal-on) keresztül. 

Kapcsolódó cikkek:

 


Kommentek megjelenítése