Huawei P30 Pro a mobil fotózás új bajnoka

Tech Hírek   |   2019.03.27 - 06:25   |   Írta: H.A   |   3086
27. márc Huawei P30 Pro a mobil fotózás új bajnoka

Megérkezett a Huawei legújabb zászlóshajóját, ami talán megváltoztatja a mobil fotózásról alkotott elképzelésünket.

Hónapokig tartó pletykaáradat után a kínai vállalat vezérigazgatója, Richard Yu a mai napon színpadra állt Párizsban és bemutatta a Huawei legújabb készülékét. A P30 és a P30 Pro büszkén hirdeti, hogy forradalmasítja a fotózást és hogy "újra írja a fotózás szabályait". Ez konkrétan a Huawei által korábban felfedett power zoom funkciót jelenti. Az olcsóbb modellnek három hátoldali kamerája van, míg a Pro változatnak négy.

A Huawei P30 kamerarendszere leírva is nagyszerűen hangzik: az elsődleges kamerája egy 40 megapixeles nagylátószögű Sony szenzor, a második egy 16 megapixeles ultra látószögű kamera, míg a harmadik egy 8 megapixeles telefotó funkcióval rendelkező 3x-os optikai zoom-os szenzor. Emellett a készülék egy Kirin 980 SOC processzort kapott és egy 6,1 hüvelykes FHD+ OLED kijelzőt kapott, amin egy modern vízcsepp formájú notch is található. Másodlagos (szelfi) kamerája 32 megapixeles, akkumulátora 3650 mAh kapacitású. A nagyobbik testvérével ellentétben található rajta jack csatlakozó is.

Mindkét készülék kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasóval rendelkezik, de reméljük ezen valamit javítottak a Huawei Mate 20 Pro megoldásához képest. Kizárólag a Huawei P30 Pro támogatja a vezetéknélküli töltést és a 40 W-os gyorstöltést. Reményeink szerint IP68-as vízállósági tanúsítvánnyal lesz ellátva. 

A Huawei P30 Pro kijelzője szintén OLED technológiájú, viszont 6,47 hüvelykes. A készülék processzora egy Kirin 980-as, a kapacitása 4200 mAh-s, ráadásul 15 W-os vezetéknélküli töltésre és 40 W-os SuperCharge töltésre is képes, akárcsak a Huawei Mate 20 Pro készülék.

A kínai vállalat zászlóshajójának kamerája is egy 40 megapixeles Sony szenzort kapott, de egy RYYB SuperSpectrum elnevezésű technológiát használ, amely 40 százalékkal világosabb képek rögzítésére is alkalmas. Ezen felül egy 20 megapixeles és egy 8 megapixeles telefotó kamerája is van, méghozzá 5x-ös optikai zoom-mal és 10x-es hybrid zoom-mal. Valamint lehetőség van az 50x-es digitális zoom-ra is. Sokak örömére a vállalat ismét Leica lencséket használ és az olyan technológiák is helyet kaptak, mint az éjszakai mód, illetve az OIS. A készülék negyedik kamerája egy úgynevezett ToF szenzor, amely beépített fényforrást is tartalmaz.

A Huawei P30 és a Huawei P30 Pro készülékek április 6-tól lesznek elérhetőek Európában. AHuawei P30 Pro kezdőára 899 font (1190 dollár) lesz, ez a 8 GB memóriájú és 128 GB tárhelyű modellre vonatkozik. A Huawei P30 készüléket 6 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel 699 fontért (925 dollárért) lehet megvásárolni. Ezek a készülékek Amber Sunrise (borostyán napkelte), Pearl White (gyöngyfehér), fekete, Aurora és Crystal (kristály) színekben lesznek elérhetőek.

 

 

Forrás: HasznaltAndroid

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése