Csillagászati áron érkezett a Huawei Mate X

Tech Hírek   |   2019.02.26 - 20:45   |   Írta: H.A   |   17163
26. feb Csillagászati áron érkezett a Huawei  Mate X

Könnyen lehet, hogy az év legdrágább hajlítható mobilját mutatta be a Huawei.

Csak néhány nap kellett, hogy a Huawei válaszoljon a Samsungnak az összecsukható mobilok terén. Egy versenyben máris sikerült beelőzniük a Galaxy Foldot, mégpedig árban.

A Huawei ugyanis 2600 dolláros, azaz 730 ezer forintos áron harangozta be a Mate X-et, ezzel több mint 600 dollárral felülmúlva az 1980 dolláros áron érkező Galaxy Foldot. A jó esetben hajlíthatatlan iPhone-ok pedig már a labdába sem rúgnak, ha az árról szól a verseny.

És hogy mit kínál pontosan ennek fejében a Huawei?  Egy összecsukott állapotban 6,6 hüvelykes okostelefonként, kinyitva pedig 8 hüvelykes tabletként működő 5G-képes eszközt, ami összecsukva valamivel vékonyabb, mint a Galaxy Fold. Nem csak méretileg van különbség a két mobil között. A legfőbb eltérés egyértelműen az, hogy a Mate X külsején helyezkedik el a tabletkijelző, azaz összecsukva elől és hátul is kijelzőt látunk. Ezzel ellentétben a Galaxy Foldnál belül helyezkedik el a tablet kijelzője, ami csak akkor tárul elénk, ha kinyitjuk az eszközt. Ez két teljesen különböző nyitási rendszert igénylő technika, amelyek közül csak akkor derül ki, hogy melyik a kényelmesebb és megbízhatóbb, ha már kereskedelmi forgalomba kerülnek a hajlítható mobilok. A Huawei megoldásán mindenesetre három évig dolgoztak a mérnökök, és végül 100 alkatrésszel sikerült megvalósítani a bűvös zsanért.

Az előlapi hasznos 6,6 hüvelyknyi kijelzőterületen 2480 x 1148 pixel helyezkedik el, míg kinyitott, 8 inches állapotban egy 2480 x 2200-as tabletkijelző tárul elénk.

Az okosmobil-tablet hibridet a Huawei Kirin 980-as processzora hajtja majd, Balong 5000-es chipsettel, amely ahogyan már említettük, 5G-képes. A gyártó szerint az új szabványnak köszönhetően egy 1 GB-os film letöltését akár 3 másodperc alatt is elintézhetjük.

A Huawei dizájnjának eddigi sajátossága, hogy kialakítottak egy vastag peremet a mobil bal oldalán, ahová összesűrítették a fontosabb elemeket. Itt található meg a bekapcsoló gomb, ami egyben az ujjlenyomat-olvasó is, illetve a mobil kamerái. Ugyanerre a részre került az USB-C csatlakozó is, amelyen keresztül akár 55 wattal is tölthető a Mate X. Így fél óra alatt tornázhatjuk 85 százalékos töltöttségre az egyébként 4500 mAh-ás akkumulátort.

Forrás: HasznaltAndroid

Kapcsolódó cikkek:

 


Kommentek megjelenítése