Az új twitteres ugratással kizárhatjuk magunkat a fiókunkból

Tech Hírek   |   2019.03.27 - 13:10   |   Írta: SzavaRicsi   |   1407
27. márc Az új twitteres ugratással kizárhatjuk magunkat a fiókunkból

A Twitter figyelmeztet: ne dőljetek be a születési dátumos ugratásnak, mert kizárjátok magatok a fiókotokból!

Maga a Twitter hívj fel rá a figyelmünk, hogy ne dőljünk be a legújabb ugratásnak, ugyanis néhány arra próbálnak rávenni a közösségi oldalon, hogy zárjuk ki magunkat a fiókunkból.

A legújabb Twitter szivatás ugyanis úgy szól, hogy ha átállítjuk a születési dátumunk 2007 bármely napjára, akkor egy egyedi témát oldunk fel a fiókunkhoz. Olyanok is vannak, akik azt állítják, hogy adminisztrátori jogokat kapunk ezért. A lényeg, hogy azt szeretnék elérni, hogy állítsuk át a feltüntetett születési dátumunk 2007-re.

Ezzel gyakorlatilag azt állítanánk, hogy 12 évesek vagyunk, így nem felelünk meg a Twitter 13 éves korhatárának. A közösségi oldal ebben az esetben nem enged a Twitteren tevékenykedni, és a fiókunkba se tudunk visszalépni, hogy újra átállítsuk az életkort.

Ebben az esetben egyetlen megoldás van, ami túl sok hercehurca egy ugratásért. Amennyiben bedőltünk, fel kell vennünk a kapcsolatot az oldal ügyfélszolgálatával, és személyi igazolvánnyal kell bizonyítanunk a valós születési évet.

A Twitter a következőre figyelmeztet:

„Észrevettük egy ugratást, amely azt akarja elérni, hogy a felhasználók változtassák meg a születési évüket 2007-re, egy új téma feloldásához. Kérjük, ne tegyétek ezt. Ki fogjátok magatok zárni a fiókotokból, azzal az okkal, hogy még 13 év alattiak vagytok.”

Az új twitteres átverés könnyen hihető, hiszen többször is megesett már, hogy a közösségi médiákon hasonlókkal oldhattak fel a felhasználók új témákat vagy funkciókat. Legutóbb például a Facebook Dark Mode-ja volt feloldható egy hold emodzsival. Az új twitteres ugratás ezzel szemben csak egy kis játék a számokkal, amik miatt fotózhatjuk a személyi igazolványunk.

Forrás: 9to5mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése