A gyermekek a kütyük rabjaivá váltak

Tech Hírek   |   2018.12.14 - 20:18   |   Írta: H.A   |   2134
14. dec A gyermekek a kütyük rabjaivá váltak

A folyton a kütyüket nyomkodó gyerekek kevesebbet vannak friss levegőn, mint a börtönben raboskodók.

Az internet világa, a mobil- és számítógépes játékok, a közösségi oldalak lájkvadász közege valódi figyelem, okos irányítás, szeretettel teli törődés, pozitív mintaadás hiányában komoly függőségbe sodorhatja még a felnőtteket is, de különösen veszélyes mindez gyermekkorban. 

Egy friss felmérés szerint az Egyesült Királyságban az 5-12 éves gyerekek 64 százaléka kevesebb időt tölt a szabadban, mint a börtönben ülő rabok, akiknek napi 1 óra séta van előírva. A brit gyerekek 90 százaléka az utóbbi egy évben nem járt parkban, erdőben, kirándulni. Nem véletlen, hogy 2018-ban a WHO hivatalosan is mentális betegségnek minősítette az internet és videojáték függőséget.

Szakértők szerint legjobb a rendszeres, napi-heti érdeklődő beszélgetés a gyerekkel az online élet történéseiről. Ha egy szülő csak annyit tud, hogy gyermeke órákig nyomkodja a mobilját és a számítógépét, de eközben fogalma sincs, hogy pontosan mit is csinál, mi okoz neki örömet, mi a kedvenc játéka, kik a kedvenc youtuberei, nem tudja mi az a Twitch, mi az a Snapchat, Instagram, Fortnite, GTA, PUBG, LOL, és hasonlók, akkor érdemes ezen a területen erőfeszítéseket tennie. Amiben később akár még a szülő és gyermek közös online számítógépes játéka, vagy programozni tanulása is helyet kaphat.

Forrás: HasznaltAndroid

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése