Kiderült, hogy használhatjuk-e itthon az új Watch EKG-ját

Tech Hírek   |   2018.12.07 - 15:30   |   Írta: SzavaRicsi   |   5054
07. dec Kiderült, hogy használhatjuk-e itthon az új Watch EKG-ját

Az Egyesült Államokban már feloldotta az Apple a Watch Series 4 legfontosabb újítását. Ezzel egy időben az is kiderült, hogy itthon megkerülhetjük-e a régiós korlátozást.

Végre eljött a nap, amelyre az új almás okosóra bemutatása óta várunk! Az Apple beüzemelte az EKG alkalmazást a Series 4 Watch-okon, azaz mától kedvükre „EKG-zhatnak” azok, akik ezért vásároltak új órát.

Emellett az is kiderült, hogy használhatják-e azok a felhasználók a funkciót, akik nem az Egyesült Államokban élnek.

Az iDownloadBlog.com tesztje szerint pedig a válasz:

Nem

Jóval korábban az Apple elárulta, hogy csupán szoftveresen korlátozzák majd az EKG funkciót, amely miatt azonnal bizakodni kezdtünk. Több olyan iPhone-os funkcióról is tudunk, amik hasonlóképpen régióhoz kötöttek, de ha átállítjuk a tartózkodási helyünk az iPhone beállításaiban, máris használatba vehetjük azokat. Az EKG-val azonban nem ez a helyzet.

Úgy tűnik, hogy az Apple belátta, hogy a „szívügyek” valamivel fontosabbak, mint hogy egy ekkora hátsó kaput hagyjanak a szoftverben. Ezúttal bebiztosították a régióhoz való kötöttséget, vagyis a helyzetünk vagy a szolgáltatónk alapján is limitálhatják, hogy elérhető-e számunkra az EKG alkalmazás. Emiatt persze bosszúsak vagyunk, hiszen nagyon bíztunk benne, hogy azonnal kipróbálhatjuk majd az új Watch legfontosabb újítását.

Most újra kilátástalanná vált a helyzetünk, ha az órás EKG-ról van szó. Vajon mikor engedélyezik majd hazánkban is azt, ami az Egyesült Államokban már elérhető?

Azt mondjuk nem mondhatnánk, hogy nincs megfelelő alternatíva. Éppen egy hazai fejlesztésű kiegészítő, a Wiwe törölheti le a Series 4 miatt kicsordult könnycseppeket. A valóságban pedig az sem kizárt, hogy aki elkezdi használni a wiwe-os EKG-t, nem vágyakozik tovább a Series 4 feltérképezésére.

Forrás: iDownloadBlog

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése