Kiábrándítóak az iPhone XR eladások

Tech Hírek   |   2018.11.13 - 09:34   |   Írta: L Ferenc   |   4491
13. nov Kiábrándítóak az iPhone XR eladások

Tűzhöz közeli források szerint a vártnál jelentősen kevésbé fogy az idei olcsó almás mobil.

Az elmúlt időkben több olyan híradás is felbukkant, mely arról szólt, hogy a nem sokkal az iPhone XS és az iPhone XS Max után piacra dobott iPhone XR nem annyira népszerű a vásárlók körében, mint amiben az Apple előzetesen bízott. És most egy újabb szakértő adott hangot hasonló véleményének. 

Az ujjbegyét az Apple ütőerén folyamatosan ott tartó Ming-Chi Kuo szerint az iPhone XR iránt az eredetileg remélthez képest közel harmadával szerényebb érdeklődés mutatkozik. A mindig jól tájékozott piaci elemző úgy véli, hogy az elkövetkezendő négy negyedévben az Apple 100 millió helyett várhatóan csak 70 millió iPhone XR-t fog tudni eladni. 

Ennek a 70 milliós mennyiségnek közel fele, mintegy 30-35 millió példány a jelenlegi negyedévben kerül forgalomba, ezt követően pedig várhatóan jelentősen be fognak lassulni az eladások. A gyenge eladási mutatók háttérében állítólag elsősorban az áll, hogy a hatalmas kínai piacon a vásárlók nyomottabb árra számítottak, vagy elvárnák, hogy a jelenlegi ár ellenében többet tudjon az iPhone XR.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése