Tesla asztali töltő - kicsomagolás és összeszerelés [videó]

Tech Hírek   |   2018.08.08 - 22:00   |   Írta: N Marcell   |   7703
08. aug Tesla asztali töltő - kicsomagolás és összeszerelés [videó]

Ezt tudja Elon Musk cégének játékszere.

Ahogy azt Instagramon is láthattátok, szerkesztőségünk nem is egy, hanem kapásból két tagja is sikeresen rátette mancsait egy-egy Tesla asztali supercharger-töltőre. A megnevezés kicsit megtévesztő lehet, hiszen maga a “töltő” valódi töltésre nem alkalmas - még kábel sem jár hozzá. Mindössze egy esztétikai dolog, aminek megvásárlásával hódolhatunk a mélyen lakozó Tesla-fanatikus előtt. A kreatív kis tárgyba belefűzhetjük a töltőkábelünket, a végét beakaszthatjuk, mintha a valódi Teslák töltőpisztolya volna, és végül kitehetjük az asztalunkra, hogy a barátainknak villogjunk vele. Maga a supercharger szinte teljesen műanyagból készült, csak az oldalait alkotó üreges kis csövecskék vannak fémből, így a körülbelül 20 centis építmény önmagában olyan könnyű, hogy meg sem áll a lábán, ha már bele van fűzve a kábel - muszáj leragasztani az alján lévő ragasztócsíkkal. De előre is szaladtam, az elhelyezés előtt jöjjön a kicsomagolás és az összeállítás. 

 

 

Kicsomagolás

Na, ezt az aspektust nem lehet soká ragozni. A töltő egy meglepően rossz minőségű, felül leragasztott zacskóban érkezik, melynek lehúzása után kettesben maradunk a dobozzal. Ez a doboz vékony papírból készült, alján Tesla-logó, tetején a termék becsületes neve. A felső réteg eltávolítása után már a töltő fogad minket, semmi egyéb nincs a dobozban. 

Összeszerelés

Ha a kicsomagolás rövidsége csalódást okozott volna, akkor az összeállítás hossza kárpótolni fog érte. Persze először szétszedni kell, ezt pedig az alsó talp-rész lenyomásával tudjuk elkezdeni. Ha ez megvolt, a fehér műanyag alján lévő fülecskéket kell befelé nyomni, majd az egész oldalpanelt kipattintani a helyéről. Ezek után célszerű kivenni a bal oldali fémcsövecskét, mivel ennek az elemnek még szerepe lesz a kábel befűzése során is. 

Most, hogy a szétszereléssel megvagyunk, kezdődhet a mókás rész. Először is célszerű  beledugni a kábel Lightning-os felét a piros műanyagban lévő bemélyedésbe, majd ha ott sikerült többé-kevésbé rögzíteni, a kívánt kábelmennyiséggel kell hurkot vetni körben a piros műanyagban  - ez a mennyiség fog kilógni a chargerből, így nem érdemes túl rövidre fogni. Ezután kerül előtérbe az említett csövecske, ebbe kell először be-, majd az utolsó harmadban kivezetni a kábelt, utána a csövet - kábelestül mindenestül - visszacsúsztatni a helyére. Még most sincs vége: a maradékot a fehér műanyag alján lévő apró kivezetőnyílásba kell fektetni, végül az egész oldalpanelt visszapattintani, anélkül, hogy szétesne az eddigi művünk. Befejezésképp pedig visszakerülhet a szürke talp, amit először a kábelre kell fűzni, majd egy határozott mozdulattal a helyére tolni. Figyelem! A videót több helyen is megvágtam, a valóságban jóval többet szerencsétlenkedtem vele.

 

 

Mindezt elmondva, a Tesla asztali töltőállomása jópofa játékszer, illetve dísz azoknak az elvetemült Tesla-fanoknak, akik hajlandóak 45 dollárt (mai árfolyamon nagyjából 12 000 forintot) kicsengetni érte. Ja, és be tudják hozatni, hiszen a cég csak az Egyesült Államokon belül szállítja - és végül, de nem utolsósorban, össze tudják szerelni.

Forrás: YouTube - HasználtAlma 

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése