Elon Musk a saját villanyautóját küldi ma a világűrbe

Tech Hírek   |   2018.02.06 - 13:55   |   Írta: SzavaRicsi   |   3931
06. feb Elon Musk a saját villanyautóját küldi ma a világűrbe

Talán berobban a startnál, talán nem. Még maga Elon Musk sem bízik teljesen a műveletben. Floridában fél 2-kor, azaz nálunk 19:30-kor startol a Falcon Heavy.

Elon Musknak, a Tesla atyjának a fenntartható közlekedés, és a föld megmentése mellett a Mars kolonizálása is szerepel a bakancslistáján.

Ezt a dél-afrikai üzletember a SpaceX vállalkozásán keresztül szeretné megvalósítani, amely jelenleg nem mellesleg a NASA-tól fogad megbízásokat, és a Nemzetközi Űrállomás-Föld vonalon vállal „fuvarokat”.

Az emberek a Marsra juttatásának egyik fontos korai lépése pedig az, hogy megbizonyosodunk róla, valóban megvannak az eszközeink, hogy elvigyünk valamit a Marsra. A SpaceX úgy érzi, hogy a mostanra elkészült Falcon Heavy rakétájuk képes lehet megbirkózni a feladattal. A szállítmány pedig nem holmi bábú, vagy üres banános dobozok lesznek, hanem a modern villanyautózás egyik ikonikus alakja, az első Tesla Roadster.

A SpaceX az újrafelhasználható rakétáiról híres, és ezúttal sem kíván szemetet hagyni maga után. A Falcon Heavy, vagyis a ma kilövésre készülő rakéta három Falcon 9-es összeszerkesztésével valósult meg, amelyek sikeres kilövés esetén egytől egyig épségben szállnak vissza a SpaceX-hez. Itt egy animáció arról, hogy milyen elképesztő manőverekre számíthatunk az este:

 

 

A kilövés tehát ma este, itteni idő szerint 19:30-kor kezdődik majd, a floridai Kennedy Űrközpontban. Ez akár 23:00-ig is elhúzódhat, ugyanis ez a határidő, amíg a SpaceX kilövést végezhet a startállásról. Nagy bulira számíthatunk, hiszen a kilövés, és az utána következő műveletek tényleg elképesztők, sikertelenség esetén pedig élőben láthatunk a startálláson felrobbanni egy 23 ezer kN tolóerővel bíró rakétát. Utóbbira pedig még Elon Musk szerint is komoly esély van.

Azért reméljük, hogy nem veszik kárba ez a rengeteg fejlesztés, és valóban sikerül pályájára állítani a meggyvörös Roadstert. Akit érdekel az esemény, az az alábbi streamen nézheti majd végig élőben a kilövést. Jó szórakozást kívánunk az estére.

 

 

Forrás: ZöldAutók.hu

Kapcsolódó cikk:




Kommentek megjelenítése