Az Apple már a megjelenés előtt tudta, hogy hibás az iPhone 6 és 6 Plus

Tech Hírek   |   2018.05.25 - 18:30   |   Írta: SzavaRicsi   |   12098
25. máj Az Apple már a megjelenés előtt tudta, hogy hibás az iPhone 6 és 6 Plus

Tudták, hogy hajlik, mégis piacra dobták az iPhone 6-ot és 6 Plust

Az iPhone 6 és 6 Plus megjelenése után a tech sajtó sokáig a Bendgate-ügytől volt hangos. Az almás okosmobilok túl könnyen voltak elhajlíthatók, miközben az Apple elvileg kemény teszteken bizonyosodott meg róla, hogy a készülék elég strapabíró.

Egy erről az ügyről szóló perben azonban nemrég igen érdekes dolgok derültek ki. A bíróság kikért néhány dokumentumot az Apple-től a széria fejlesztéséről, amelyekből kiderült, hogy Cupertinóban már a teszteléskor tudták, hogy az iPhone 6 3,3-szor, míg a 6 Plus 7,2-szer könnyeben hajlik el, mint az iPhone 5s. Úgy tűnik, hogy ezeket az eredményeket könyvelte el „elég strapabírónak” az Apple.

A könnyen hajló mobilok miatt egy másik komoly defektje is volt a szériának, mégpedig a „Touch Disease” jelenség. Az átlag felhasználó csak annyit vett észre, hogy a készülék nagyon gyengén reagál az érintésekre, a képernyő felső részén pedig egy vékony vibráló csík jelenik meg. A hiba oka szintén a gyenge házban rejlett. Az érintésérzékeny panelt vezérlő chip a minimálisan is elhajlott okostelefonokban kimozdulhatott a helyéről, így szinte használhatatlanná téve az egész mobilt. Az Apple már hónapok óta tudott a hibáról, mikor végül elindította a szervizprogramját, amelynek keretén belül 150 dollárért, vagyis több mint 40 000 forintért javították meg a hibás készülékeket.

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése