Csökkenti a wisconsini beruházását a Foxconn

Tech Hírek   |   2018.05.23 - 19:21   |   Írta: Máté Gergő   |   1474
23. máj Csökkenti a wisconsini beruházását a Foxconn

Monitorok és TV-k helyett kisebb kijelzőket fognak készíteni. Az OLED kijelzőik az új iPhone készülékekbe kerülhetnek.

A Foxconn korábbi bejelentését az Egyesült Államokban nagy örömmel fogadták: egy 10 milliárd dolláros beruházásról számoltak be, melyből egy új gyár megnyitását tervezték Wisconsinban. A Nikkei legújabb hírei szerint azonban jelentős mértékben módosultak a célok és zsugorodott a beruházás mértéke.

"A Hon Hai Precision Industry, vagy ismertebb nevén a Foxconn Technology Group fontolóra vette a kis és közepes méretű kijelzők gyártását az Apple, autógyártók és más alacsonyabb kezdeti költségekkel járó megrendelések számára a 10 milliárdos wisconsini (Egyesült Államok) gyárában".

A Nikkei szerint a Foxconn eredetileg egy 10,5. generációs gyárat szeretett volna létrehozni, amely nagyobb kijelzők készítésére is alkalmas. Azonban egyre valószínűbb, hogy egy 6. vagy 8,5. generációs gyárat fognak létrehozni kisebb kijelzők gyártására, melyhez megfelelő felszereléseket tudnának biztosítani Ázsiából. Emellett a 8,5. generációs gyártósorokon képesek lehetnek bizonyos típusú TV-ket és monitorokat is legyártani, de valószínűleg nem ez lesz a fő profiljuk. A kisebb méretű OLED kijelzők viszont felhasználhatóak lehetnek az Egyesült Államokban gyártott iPhone okostelefonok számára.

A Foxconn wisconsini gyárának építése a következő hónapban veheti kezdetét, és Wisconcin állam 3 milliárd dollárral támogatja a beruházást, ami 231 000 dollárt jelent munkahelyenként.

Forrás: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése