Rekord: az Apple megszerezte az okostelefon piac bevételének több, mint 50 százalékát

Tech Hírek   |   2018.02.16 - 07:00   |   Írta: Máté Gergő   |   2565
16. feb Rekord: az Apple megszerezte az okostelefon piac bevételének több, mint 50 százalékát

Ez az iPhone X-nek köszönhető a Strategy Analytics elemzőcég szerint.

Összesen 61.5 milliárd dollárnyi bevételt szrzett az Apple 2017 utolsó negyedévében. A Strategy Analytics becslése szerint az Apple okostelefonokból származó bevétele háromszor nagyobb volt, mint a legfőbb riválisának, a Samsung-nak és hétszer több, mint a kínai Huawei-nek.

A Strategy Analytics ügyvezető igazgatója, Neil Mawston szerint az almás vállalat okostelefonokból származó bevétele magasabb volt az említett időszakban, mint az összes többi gyártónak együttesen, főként az iPhone X-nek köszönhetően.

Az iPhone készülékek átlagos eladási ára 796  dollár volt az utolsó negyedévben. Egy évvel korábban 695 dollár volt, ezzel a növekedéssel háromszor magasabb bevételt sikerült szerezniük az iparági átlagnál. Az Apple 77.3 millió iPhone készüléket értékesített az említett időszakban, viszont a Stratey Analytics jelentéséből nem derül ki,hogy ebből mennyi az iPhone X készülék.

Természetesen a rekordbevételhez nagyban hozzájárult az iPhone X 999 dolláros (vagy magasabb) ára. Ami még ennél is fontosabb, hogy az iPhone készülékek gyakran 100 százaléknál magasabb nettó bevételt hoznak. Ezzel szemben egyes riválisok készülékei veszteségesek, más gyártók pedig nulla, vagy csak igen alacsony bevételt könyvelhetnek el.

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése