14. feb Megelőzte az ASUS-t az Apple a laptopeladások számában

Megelőzte az ASUS-t az Apple a laptopeladások számában

Tech Hírek           2018.02.14 - 09:43           Írta: Máté Gergő           548

Ezzel az ötödikről a negyedik helyre lépett az almás vállalat.

A TrendForce szerint az Apple még idén kétszámjegyű piaci részesedést szerezhet a laptop szegmensben:

"A frissített MacBook Pro 2018 második negyedévében segíthet az Apple-nek a szállítmányok 18 százalékos növelésében az év során, amely a legmagasabb növekedési érték lehet az összes laptop márka között. Az Apple piaci részesedése elérte a 9.6 százalkot, amely 1,3 százalékos növekedés 2016-hoz képest, ami lehetővé tette, hogy az Apple megelőzze az ASUS-t és a negyedik helyre lépjen".

Ez azonban nem kizárólag az Apple érdeme a TrendForce szerint. Részben annak is köszönhető, hogy az ASUS szándékosan csökkentette a szállításait. Az ASUS az elmúlt években módosította termékstratégiáját, és csökkentette az alacsony nyereségű modellek gyártását. Emiatt a részesedése 9.5 százalékra csökkent és a vállalat az ötödik helyre csúszott vissza.

Ezzel szemben az Apple igyekszik 10,4 százalékos növekedést elérni az év végéig a laptopok piacán, amely elegendő lehet ahhoz, hogy megőrizze a negyedik helyet és ahhoz is, hogy egy kicsivel közelebb kerüljön a harmadik vállalathoz. Ez pedig nem más, mint a Dell, amely 15,2 százalékos részesedéssel fejezte be a 2017-es évet és amely idén 15,6 százalékos előrejelzéssel büszkélkedhet.

Összességében a notebook piac a vártnál jobb eredményt ért el 2017-ben: 164,7 millió laptopot értékesítettek, amely egy 2.1 százalékos növekedést jelent, szemben a korábbi 0,7 százalékos előrejelzéssel.

A TrendForce elemzője, Kou-Han Tseng szerint ez az Észak-Amerikai szerződéseknek és a regionális gazdasági fellendülésnek köszönhető. Ez főként a piacvezető HP 2017 második felében elért jelentős növekedésének tudható be.

Az Apple az előző hónapban bejelentette, hogy új, Apple társprocesszorral felvértezett hordozható Mac modelleken dolgozik. Ez azt jelenti, hogy az iMac Pro-nál megismert T2 chip-hez és a 2016-os MacBook Pro-nál megismert T1 chip-hez hasonló társprocesszorokkal rendelkező MacBook-ok érkezhetnek.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek: 


Hozzászólások

Több Apple hír
21. feb

Vigyázat, a kiberbűnözők mindig naprakészek

Tech Hírek

Nem árt felkészülni arra, hogy a spam- és adathalász támadások fő témája mostanság a foci vb és a Bitcoin.

Bővebben

21. feb

Az Apple lett a leginnovatívabb cég

Tech Hírek

Az Apple nyerte a leginnovatívabb cégek versenyét a Fast Company szerint.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
16. máj

Úgyis csinálod, ha iPhone-od van!

Tech Hírek

Avagy miért húzzuk ki a gyufát az androidosoknál…

Bővebben