Már álló kocsiban sem mobilozhatnak a sofőrök, komoly büntetés jár érte

Tech Hírek   |   2018.02.07 - 12:00   |   Írta: L Ferenc   |   14924
07. feb Már álló kocsiban sem mobilozhatnak a sofőrök, komoly büntetés jár érte

Ha a vezető a mobilját használná, Franciaországban mostantól nem elég egyszerűen félrehúzódnia az útról.

Franciaországban tavaly megbüntettek egy autóst, mert egy körforgalom közelében leparkolt az út mellett, és miközben villogott az elakadásjelző lámpája, használta a kezében tartott mobiltelefonját. A sofőr fellebbezést nyújtott be az üggyel kapcsolatban, melynek kapcsán most nem várt döntés született.

Az országban ugyanis mostantól nemcsak vezetés közben tilos kézben tartott mobiltelefont használni, hanem akkor is, ha valaki lehúzódik az útról. Ha valakit ezen kapnak a rendőrök, akkor maximum 135 eurós (42 ezer forint) pénzbírságra számíthat és még három büntetőpontot is kap három évre. Ez azt jelenti, hogy mostantól ugyanolyan büntetésre számíthanak az álló járműben mobilozók, mint azok, akik vezetés közben használják a készüléküket. 

Mostantól csak akkor nem büntetnek a helyi hatóságok, ha a sofőr parkolóban vagy magánterületen használja a kormány mögött a telefonját. Illetve akad még egy kivétel: akkor is lehet mobilozni, ha az úton lerobbant az autó, vagy esetleg balesetet szenvedtünk vele. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése