Az új iPhone-ok keltette hullámokon lovagol az IKEA

Tech Hírek   |   2017.09.23 - 14:49   |   Írta: Pausch Rita   |   4247
23. szept Az új iPhone-ok keltette hullámokon lovagol az IKEA

Tudtátok, hogy többféle vezeték nélküli töltésre alkalmas kiegészítőjük is van?

Korábban beszámoltunk az Ikeában immár Magyarországon is elérhető vezeték nélküli töltést biztosító kiegészítőkről. A bútorokba is beépíthető, de eleve bútorba beépítetten is kapható Qi-technológiát használó eszközök már 2015 óta kaphatók a svéd bútoráruházban.

Most, hogy végre a populáris Apple telefonok legújabb generációs modelljei is képesek mindenféle kiegészítő, vagy speckó tok nélkül is a vezeték nélküli töltésre, az Ikea marketingesei úgy találták, hogy ideje egy kis potyázásnak. Így gyorsan „Apple Juice” szlogennel bedobtak egy kampányt meglovagolva az almás cég hajója keltette hullámokat.

Főként lámpatalpakba és éjjeli szekrénybe épített vezeték nélküli töltők kaphatók, de persze nem kizárólag. Bárhova helyezhető töltőpad is elérhető. Az ügyes másodhegedűs kampány elkövetőjében az IKEA bűntársa az ACNE ügynökség volt. Az Ikea kreatív igazgatója azt nyilatkozta, hogy igazán örülnek, hogy mostantól végre az almásoknak is jó szolgálatot tehetnek „a valaha készült legerőteljesebb lámpáik”. (Ismerős valahonnan az idézet?)

Ebből a dumából ‒ és az összes szlogenből ‒ is jól látszik, hogy az Ikea kreatívjai igazi 999-es szintű trollok és, ahogy a mellékelt ábra is mutatja az időzítéshez és a termék pozícionáláshoz is van érzékük, hiszen az új kampány igencsak egybecseng az iPhone 8 széria boltokba kerülésével. Új telefon, új funkció, új lámpa, hogy a vásárlók azonnal ki is próbálhassák ezt a vezeték nélküli töltés sztorit.   

A további ikeás szlogenek sajnos magyarra nem átültethetők, de angolul jól beszélő olvasóink bizonyára felfedezik bennük a lapraszerelt humorbonbonokat:

 „Link different” (Csatlakozz másképpen!/eredeti: Gondolkozz másképpen!)

„One more thing… It’s also a lamp” (Még egy dolog… Ez egy lámpa is egyben./ eredeti: Még egy dolog… Jobs a keynote-okon használta ezt a kifejezést.)

„This charges everything.” (Ez mindent tölt./ eredeti: Ez mindent megváltoztat.)

„Siri, what lamp should I buy?” (Siri, melyik lámpát vegyem meg? / eredeti: Ezen nincs mit magyarázni.)

Forrás: AppleRider/ Macrumors

Kapcsolódó cikk:




Kommentek megjelenítése