A Galaxy S8 jobb, mint az iPhone 7?

Tech Hírek   |   2017.06.15 - 08:02   |   Írta: N Marcell   |   7633
15. jún A Galaxy S8 jobb, mint az iPhone 7?

A vásárlók szerint igen, de az iPhone 8 elhozhatja a megváltást.

Befutottak a legfrissebb Consumer Reports felmérések, melyek azt hivatottak felmérni, hogy melyik okostelefont vált a nagyközönség kedvencévé. Az eredmény pedig tisztán mutatja, hogy a Samsung Galaxy S8 sok olyan újítást hozott, amit az emberek hiányoltak az iPhone 7-ből - így a dél-koreaiak eszköze lett a befutó. Több kategóriában is győzött, többek között a dizájnjával, az akkumulátoridejével, és a kamerájával is elégedettebbek voltak a résztvevők. Tekintve, hogy az Apple csúcstelefonja 2016 szeptemberében jelent meg, az S8 pedig 2017 áprilisában, nem meglepő, hogy a frissebb eszköz jött ki győztesen az összehasonlításból. Azonban az Apple-pártiaknak sem kell kétségbe esniük, ugyanis az iPhone 8-ről elterjedt pletykák alapján pont azokon a területeken javul majd a telefon, amik az elődben gyengeségként voltak feltüntetve. Például a kijelző, ami az S8 esetében nem rendelkezik oldalsó kerettel, alul-felül pedig csak minimálissal. Külön kiemelték az 5.8 hüvelykes kijelzőt, mint pozitívumot. 

„A Galaxy S8 kinézete minimalista, modern és elegáns – a kialakítása miatt nagyobb kijelző fér el a telefon változatlan méretű „arcán”. A számok nem hangzanak oly nagyon különbözőnek, de amikor kézbe fogja az ember, egyből érezhető a differencia: még kisebb tenyérrel is kényelmes rajta a fogás, és hatalmas a használható felület.”

Ami viszont hátrány, hogy az S8+ 6.2 hüvelykes kijelzője nehezen átérhető, így egyes esetekben kissé kellemetlen a használata. A hátra helyezett ujjlenyomatolvasó pedig a felmérések alapján jól működik, de sokak szerint „fura az elhelyezése”, így miközben a felhasználó a telefonját próbálja feloldani, gyakran összemaszatolja a kamera lencséjét is.

A Samsungban mély nyomot hagyhatott a Note 7 akkumulátorával kapcsolatos botránya, mivel idén a piacon lévő egyik legjobb minőségű erőforrást tették a telefonjukba. A Wi-Fi-vel, mobilhálózattal és használati idővel kapcsolatos tesztek során bebizonyosodott, hogy az S8 aksija megbízható, ráadásul nagyon sokáig bírja.

A kamerát illetően sem voltak elégedetlenek a Samsung felhasználók: a telefon fantasztikus képeket képes elkészíteni, rossz fényviszonyok között is. A dupla front-kamera viszont az iPhone 7 előnyére vált; szinte érthetetlen, hogy a Samsung még nem élt ezzel a megoldással.

A vízállóság is hatalmas plusz volt az S8 javára, azonban egy nagy negatívumot sem hagyhatunk ki: ez pedig nem más, mint a Samsung vadondatúj személyi asszisztense, Bixby. A korai verziókat egyszerűen megbízhatatlannak titulálták.

Ismét, a versenyt az S8 nyerte, de ez betudható annak a több mint fél év előnynek, amivel az iPhone 7-tel szemben indult. Az iPhone 8 a hírek szerint minmálisra csökkentett keretekkel, erősebb első, és hátsó kamerával, kijelzőbe ágyazott Touch-ID-vel, javított akkumulátoridővel, AR-támogatással, IP68 besorolású vízállósággal és fejlesztett Siri-vel érkezik – szinte minden területen megvan rá az esély, hogy idén az Apple diadalmaskodik.

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkek:

MentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentés

MentésMentés


Kommentek megjelenítése