16. máj Kiszámolták, mennyibe kerülhet az iPhone 8

Kiszámolták, mennyibe kerülhet az iPhone 8

Almás pletykák           2017.05.16 - 22:05           Írta: N Marcell           25246

Néhány elemző egészen pontos számokkal tudott szolgálni.

Azt mindenki tudta, hogy az iPhone 8 lesz minden idők legborsosabb árával ellátott Apple telefonja. Részben köszönhető ez a megnövekedett gyártási költségeknek, részben a piac folyamatos változásainak. Most pedig, hogy szépen-lassan közeledik a telefon megjelenése, egyre többen fordulnak a zászlóshajó árcédulájának irányába.

A napokban adta ki befektetői számára Simona Jankowski elemző a becslést, melyben előrevetíti, mennyibe fog fájni az iPhone 8/X/iPhone Edition. A 128 GB-os eszköz árára 999 dollárt, a 256 GB-osra pedig 1099 dollárt saccolt. Viszonyítási alapként a jelenleg legdrágábban forgalmazott iPhone modell az iPhone 7 Plus 256 GB-os verziója, mely egészen pontosan 969 dollárba kerül. Továbbá alátámasztotta azt is, hogy az OLED-kijelző, a 3D-érzékelők és az AR (Augmented Reality – beágyazott valóság) támogatás is mind-mind megtalálható lesz majd a telefonban.

Egy másik elemző, Steven Milunovich is végzett hasonló számításokat korábban. Az ő előrejelzése szerint a telefon ára 850 és 900 dollár közé fog esni – Jankowskival szemben ő az árat a 64 GB-os modellel állította párba. Így a kérdés inkább az, hogy melyik memóriakészlettel ellátott telefonhoz kapcsolódik majd a szinte ugyanakkorára tippelt árcédula.

A fent írtaknál fontos figyelembe venni, hogy a magyarországi árak igencsak különbözőek lesznek az országok eltérő adói miatt. A cikkben amerikai árak szerepelnek, itthon drágábban lehet majd hozzájutni az eszközökhöz.

Forrás: AppleRider/9to5mac.com

Kapcsolódó cikkek:


Hozzászólások

Több Apple hír
19. feb

Csúnyán elbánik a fa asztalokkal a HomePod

Hardver hírek

Nem csak a konkurenciára veri a köröket.

Bővebben

19. feb

Pillantás a jövőbe: ilyen lehet az Apple okosszemüvege

Almás pletykák

Az Apple Glasses-re néhány évet még várnunk kell, de már most mutatjuk, hogy körülbelül milyen lehet majd a kütyü.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
16. máj

Úgyis csinálod, ha iPhone-od van!

Tech Hírek

Avagy miért húzzuk ki a gyufát az androidosoknál…

Bővebben