Az iPhone 8 „forradalmi” 3D kamerát kap majd

Almás Pletykák   |   2017.02.23 - 21:00   |   Írta: N Marcell   |   5075
23. feb Az iPhone 8 „forradalmi” 3D kamerát kap majd

Az OLED kijelzős modell lesz ellátva a három lencséből álló rendszerrel.

A korábban is emlegetett „széltől-szélig tartó” OLED kijelzővel felszerelt iPhone 8 egy újabb zseniális funkcióval lesz gazdagabb: egy három modulból álló kamerarendszerrel, mely a telefon „arcán” foglal majd helyet, és képes lesz teljes mértékben 3 dimenzióban érzékelni – állítja Ming-Chi Kuo, a KGI Securities elemzője

A három modul alatt a következőket értjük: egy, a ma is használt hagyományos kamera, valamint két infravörös hullámokat feldolgozó egység (az egyik küldi, a másik fogadja majd a jeleket). Ráadásul a tökéletes működés érdekében a 2013-ban felvásárolt PrimeSense algoritmusok vezérlik majd a lencséket. Az infravörös hullámok feldolgozásának segítségével a telefon látja majd az elé helyezett objektumok mélységét, ami hatalmas előrelépést jelent az írisz- és az arcszkennelés felé. Ezek képezhetik majd a telefon legfőbb biztonsági vonalát (a Touch ID helyett). Mivel ez a lehetőség még az ujjlenyomat-felismerésnél is biztonságosabb, simán elképzelhető, hogy az Apple-Pay-be integrálják, így szinte esély sem lenne arra, hogy valaki a telefon meglovasításával hozzáfér a bankkártyához is.

A kamera hatalmas segítséget nyújtana a fejlesztőknek a virtuális/kiterjesztett valóságra (VR/AR) támaszkodó alkalmazások fejlesztésében, valamint a játékokban is lehetőségek tömkelegét jelentené (pl. az in-game karakter arca helyére a saját fizimiskáját helyezhetné néhány gombnyomással a játékos).

Kuo szerint csak és kizárólag az OLED-kijelzős iPhone kapja majd meg a 3D-ben látó kamerát, de „elképzelhető, hogy jövőbeli telefonok szintén rendelkeznek majd hasonló előlapi-kamerarendszerrel.”

Forrás: macrumors.com

Kapcsolódó cikkek: 
Profi fotós tapasztalatok iPhone 7 Plus-szal
Két új videó az iPhone 7 Plus kamerájának zsenialitásáról
Ennek a chipnek kell vernie az Apple szuperprocesszorát

SaveSave


Kommentek megjelenítése