Macintosh gyűjtemény kerül kalapács alá

Tech Hírek   |   2016.08.17 - 22:57   |   Írta: Pausch Rita   |   3818
17. aug Macintosh gyűjtemény kerül kalapács alá

…és sok más Apple érdekesség is, a Tekserve felszámolását követően.

A New Yorkban 1987 óta üzemelő, független, Apple termékekkel foglalkozó üzlet és szerviz, a Tekserve augusztus 15-én végleg lehúzta a rolót. Ez az egyébként ikonikusnak számító üzletet, két barát, Dick Demenus és David Lerner alapították. Mivel a kezdetektől rajongtak a termékekért, de a magas szervizdíjak kifogtak rajtuk, így megtanulták maguk megjavítani a készülékeket. Na, így született a későbbi Tekserve.

Mivel tudható, hogy egy szervizben rövidebb idő alatt is felhalmozódhatnak kiszuperált kincsek, el lehet képzelni, hogy az eltelt majdnem 30 év alatt mi minden lehet nekik raktáron!

Az Apple fanatikusoknak ezért nagyszerű alkalma nyílik, hogy rátehessék gyűjtő mancsaikat a mintegy 500 darabot számláló gyűjtemény különféle Apple vagy NeXT ereklyéire, egy ezekből rendezett aukción.

Több, gyűjtőknek igazán értékes terméket is viszonylag olcsón értékesítenek. Igazi ritkaságok lesznek itt. Olyanok, mint egy megolvadt Macintosh, a Think Different kampány poszterei, iPod mini állvány, Nextstation Turbo és sok egyéb más érdekesség.  

Az egyik legértékesebb cikke az árverésnek a Tekserve – képen is látható – Macintosh-kollekciója, aminek nagyjából 12 000—14 000 dollár az értéke, de a kikiáltási ára 8000 amerikai dollár lesz.

A 35 darabból álló gyűjteményben többek között ilyenekre számíthatunk: Steve Wozniak által aláírt első generációs Machintosh, a NeXTCube, Outbound notebook, 20. évfordulós Macintosh, az eredeti iMac, 1994-es iBook, G4 Cube, PowerMac G4, Powerbook G4 Aluminium, iBook, 12 colos Powerbook, eMac, iMac G5, Powerbook G3, stb.

A Tekserve-gyűjtemény aukcióját augusztus 23-án, helyi idő szerint délelőtt 11 órától este 6-ig rendezik a Roland Auctions NY-ban, Greenwich Village-ben. A darabok augusztus 20-22. között, az árverést megelőző napokban megtekinthetők a helyszínen.      

Forrás: 9to5Mac, Roland Auctions NY

Kapcsolódó cikkek:
Láttad már Steve Jobs érettségi képét? Meg is vennéd?
905 000 dollárért adtak el egy működő Apple 1 gépet
Elmennétek egy Apple múzeumba?



Kommentek megjelenítése