Elmennétek egy Apple múzeumba?

Apple Hírek   |   2016.05.09 - 17:55   |   Írta: Pausch Rita   |   2401
09. máj Elmennétek egy Apple múzeumba?

Képzeljétek, tőlünk nincs is túl messze!

Bár Közép-Kelet-Európa azért valljuk be, főleg nem az Apple felhasználókról híres, de mégis abban a kiváltságos helyzetben vagyunk, hogy sokkal könnyebben megközelíthetjük a világ egyik legszuperebb Apple múzeumát, mint az amerikai felhasználók.

A prágai Apple Múzeum a legnagyobb privát Apple gyűjteménnyel rendelkezik, köszönhetően annak, hogy 8 megszállott gyűjtő kincseit vonták egybe. Az 1976 és 2012 közötti évekből szinte az összes megjelent és az Apple-höz vagy Jobs-hoz köthető műszaki cikket megszerezték és kiállították, ráadásul mindezt Steve Jobs életútját követő tárlatba rendezték.

A kiállítás létrehozóinak majdnem egy évébe tellett mire minden kulcsfontosságú ereklyét megkaparintottak és a tárlat részévé tették. Persze volt malőr, hiszen az Apple Lisa 1 sajnos szállítás közben megsérült. Így ez az egyetlen hiányzó darab, de van helyette Lisa 2.  

A tárlat nagyon kedvelt része az iPhone és az iPod fejlődését bemutató, hosszú asztalok. Az iPodból például az összes eddig megjelent szín látható. Legalább ennyire tetszenek a látogatóknak a szintén üde színfoltot jelentő iMac G3-ak, de itt még Macintosh 128k is akad.

Persze a kiállítás nem csak műszaki cikkeket sorakoztat fel. Jobs relikviák is akadnak szép számmal. Ilyenek többek között, a szék, amin Steve ült az iPad bemutatóján, vagy egy kabát, amit az első keynote-on viselt. De az ő emléke előtt tisztelegnek a kiállításszervezők azzal is, hogy az Apple Múzeum büféjében, a Steven’s Food elnevezésű helyen, kizárólag vegetáriánus, Jobs diétájába passzoló ételeket és italokat árulnak.

A múzeum honlapját itt találjátok. Egy prágai kirándulás alkalmával egészen biztosan érdemes betérni!     

Forrás: Cult of Mac

Kapcsolódó cikk:
„Lehet, hogy hányni fogok...” – Amikor Steve Jobs még nem volt a prezentáció mestere...
Így húzta csőbe leendő alkalmazottait Steve Jobs
Halála után is szabadalmakat nyer Steve Jobs



Kommentek megjelenítése