Apple eszköz nélkül is elérhető az iWork for iCloud

Tech Hírek   |   2015.02.13 - 17:43   |   Írta: Máté Gergő   |   1498

Mostantól minden rendszeren készíthetünk Apple ID-t és használhatjuk az iWork-be tartozó programokat az iCloud-on. Az új hivatkozásnak hála az Apple ID Windows, Android és egyéb rendszerekről is regisztrálható. Korábban kizárólag Mac, iPhone és iPad eszközökről lehetett bejelentkezni.

9298-834-Screen-Shot-2014-05-20-at-33212-PM-l

Miután a felhasználó elkészíti az Apple iD-ját bejelentkezhet az iCloud.com-on és innen használatba veheti a Pages, Numbers és Keynote alkalmazásokat vagyis az Apple iWork-öt. A változást elsőként a BetaNews közölte.

Az Apple ID regisztrálásához a beta.icloud.com oldalt kell meglátogatni. Ezt bármilyen modern böngészővel (akár az Internet Explorerrel is) és e-mail fiókkal elvégezhetjük. Az Apple eszközzel nem rendelkezők nem minden funkcióját érik el az iCloud-nak. Gyakorlatilag az iWork és a Settings (Beállítások) állnak a rendelkezésükre.

Ezen felül az almás cég 1 GB-nyi helyet is biztosít a dokumentumok felhőben való tárolására.

Az iWork for iCloud ilyen módú megosztásával az Apple az iTunes-hoz hasonlóan nagyobb közönség számára biztosít szolgáltatást. Steve Jobs korábban úgy nyilatkozott az iTunes Windows-on való engedélyezéséről: „mintha egy pohár vizet adnánk valakinek a pokolban”.

Forrás: appleinsider.com


Kommentek megjelenítése