Az iPhone 6S 3D touch érzékelőt kaphat

Tech Hírek   |   2015.02.13 - 19:19   |   Írta: Máté Gergő   |   1238

Az Áprilisban debütáló Apple Watch számos technológiát a már kiadott iPhone 6-tól fog örökölni, de egy kínai beszállító partner szerint az Apple valami olyat is beletesz, ami már egy új okos telefonban fog felbukkanni.

apple-watch-640x312

Az Economic Daily News szerint az almás cég a „3D touch” nevű technológia, amely az iPhone 6S készülékbe kerülne az Apple Watch Force Touch-ához hasonlítana. Ehhez a fő partner az egyesült államokbeli Avago Tech lenne. A cikk nem tér ki arra, hogy az Apple hogyan tervezi az iPhone 6S-be történő átültetését, de ha az Apple Watch technológiájával azonos, akkor az új kijelző apró elektródákkal képes lesz megkülönböztetni a finom és mélyebb érintéseket, nyomásokat.

A Force Touch a Watch kisméretű kijelzőjén történő nehézkes multi-touch (többujjas érintés) miatt kapott jelentős szerepet. Az iPhone 6S-ben az applikációk használatában egy új mérföldkövet jelenthet. Az erről szóló pletykák nagyjából az előző hónapban kezdtek felbukkanni, nagyjából abban az időben, amikor a kamera drasztikus fejlődéséről elsőként hallottunk. Az új készüléket 2015 Őszén mutatja be az Apple.

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése