Hivatalos: Az Almáé a Beats!

Tech Hírek   |   2014.05.29 - 04:40   |   Írta: Zoltan C   |   1043

Hivatalosan is megerősítette a Beats Electronics felvásárlását az Apple. A témában legutóbb írt cikkünkben nem tévedtünk, végül valóban 3 milliárd dollárért kelt el Iovine és Dre cége. Ebből 2,6 milliárdot készpénzben, 400 milliót pedig részvényben fizet Tim Cook cége. Az Apple eddigi legdrágább felvásárlása komoly perspektívát jelent a cég számára. A Beats neve egyet jelent jelenleg a főleg fiatalok körében népszerű prémium kategóriás fejhallgatókkal és egy feltörekvő, előfizetéses rendszerű zenei szolgáltatással. A cég két alapítója, Iovine és a rapper Dr. Dre is csatlakozik az Apple csapatához.

Képernyőfotó 2014-05-29 - 6.39.00

Tim Cook közleményében kifejtette, hogy a zene mindannyiuk és az Apple életében is központi szerepet játszik és játszott mindig is. Éppen ezért folytatják a zenébe való invesztálást, igyekeznek a legproduktívabb csapatot összehozni, hogy a lehető leginnovatívabb zenei termékeket és szolgáltatásokat adják a világnak - tette meg a tiszteletköröket Tim.

Jelenleg úgy tűnik, hogy a két cég nem olvad össze teljes mértékben, mindketten a piacon maradnak az eddig megszokott termékeikkel, sőt rivális szolgáltatásaikat is ugyanúgy árulják tovább - mint például az iTunes Radio és a Beats Music Service. Az Applenél hangsúlyozták, hogy a Beats zenei szolgáltatásai remekül kiegészítik az Appleét, jóllehet nem részletezték, hogy mégis hogyan, illetve lesz-e valamiféle integráció.

Iovine közleményében elmondta, hogy legbelül mindig is tudta, hogy cége és az Apple összetartoznak. Kitért arra is, hogy kezdetben az Apple adott nekik is inspirációt, irigyelték, hogy a cupertinói vállalat micsoda elkötelezettséggel van a zene rajongók, zenészek és az egész zenei ipar iránt.

Forrás: TheVerge.com


Kommentek megjelenítése