Nyílt indie képregény alkalmazást készít a Watchmen alkotója

Tech Hírek   |   2014.05.28 - 23:17   |   Írta: H.A   |   795

comics by comixology ipad hero

Be kell valljam múlt hétvégén olvastam először rendes könyvet iPaden, és minden elfogultság nélkül azt kell mondjam hogy kiváló élmény volt, bizonyos szempontból még egyszerűbb is mint fizikailag könyveket vinni magammal.
Nem véletlen hogy sok kiváló képregényes alkalmazás van már most is iOS-re, köztük a nagy névvé emelkedett ComiXology-val. 

Mégis, Alan Moore (a Watchmen és a V for Vendetta alkotója) úgy döntött hogy saját csapattal száll be a buliba, Electricomics néven. Eredetileg négy saját címmel fog indulni, és a tervek szerint egy nyílt platform lesz a független képregényalkotók számára, ami terjeszthetik a saját alkotásukat.
Ahogy Moore mostani munkáiról látszik, ez is egy erősen kísérleti projekt lesz és a céljuk az hogy az elektronikus képregény médium lehetőséget kiaknázzák, az átlagos kiadói határokon túl.

Sok egyéb konkrétumot még nem osztottak meg, de akit érdekel a téma látogasson el a weboldalukra és iratkozzon fel a hírlevélre vagy dobjon egy likeot facebookon, ott folyamatosan közlik a fejlesztés híreit.

 

 


Kommentek megjelenítése