Téged érint az eddigi legnagyobb jailbreak botrány?

AlmaBlogger   |   2015.09.01 - 16:30   |   Írta: Zoltan C   |   3642
01. szept Téged érint az eddigi legnagyobb jailbreak botrány?

Jóllehet az iOS sok szempontól biztonságosabb az Androidnál, azért nem árt vigyázni. Főleg ha az ember jailbreakre adja a fejét!

Korábban már írtunk minden idők egyik legnagyobb Apple account lopásáról, ami szándékosan egy erre a célra fejlesztett jailbreak tweaket kihasználva - tehát egy bizonyos Cydia repo telepítése szükséges volt - szerzett meg értékes információkat. Az ügynek eddig körülbelül 225 ezer érintettje lehet. Ugyan legnagyobb százalékban hazánktól távoli esetek ezek, azért érdekes infók következhetnek bárki számára.

A malware működésének lényege, hogy Apple hitelesítési adatokat és globális egyedi azonosítókat lop (GUID) és aztán ezeket más trükökkel ötvözve használja - mint például App Store vásárlási infók megosztása. Ezzel mások letölthetnek ingyen prémium appokat, beleértve az appon belüli vásárlásokat a mi kárunkra!

A legfélelmetesebb az egészben, hogy a malware képes készülékünket "fogva tartani" kvázi váltságdíj fejében. Képtelenek leszünk feloldani telefonunkat, hiába ütjük be a megfelelő jelkódot. Sőt, értesítést küld nekünk, pénzt kérve, hogy feloldhassuk telefonunkat.

Nos, hogy hogyan tudod kideríteni érintett vagy-e? Egy biztonsági cég kifejlesztett egy online eszközt, amely megmondja, hogy érintett-e készülékünk. Itt a link. (Kínai az oldal, így érdmes google fordítót használni, de azt is "kínai-angol"-ra állítva!)

Forrás: bgr.com

Kapcsolódó cikk: Jailbreak vs Garancia!


Kommentek megjelenítése