Jailbreak vs Garancia!

AlmaBlogger   |   2015.09.01 - 13:55   |   Írta: markov94   |   3557
01. szept Jailbreak vs Garancia!

- Elveszik a garanciám ha Jailbreakelem a készülékem? -

Rengeteg tévhit kering Jailbreak következményeiről és kockázatairól.
Az összkép homályos, pedig a hazai média ebbe nem dugta bele az orrát. A ködösítést nagy részt az internetes társadalom okozza,ahol félinformációkból néhány tudatlan egyed olyan cikkeket ír, amelyek semennyire, vagy csak részben tükrözik a valóságot.
Egyszer és mindenkorra érdemes leszögezni, ez egy szappanopera, ahol a Jailbreak, a legalitás és a garancia vannak főszerepben. A szerelmi háromszöget érdemes a legalitással kezdeni. A Jailbreak NEM ILLEGÁLIS! Legalábbis még nem. Természetesen az Apple nem fog külön díjazásban részesíteni ha feltöröd a telefonját, de nem számít illegálisnak. Természetesen hallottunk már információkat arról,hogy esetleg az Apple ezen változtatna, és mai napig tűzzel vassal harcolnak a Jailbreak ellen, oly' annyira,hogy a frissítéseket is késleltetik annak érdekében,hogy patch-eljék a Jailbreaket ( befoltozzák a rést ), de egyelőre szabadon törhetjük fel kedvenc, a magyar pénztárcákhoz igazított készülékünket.
Ha ezt megtesszük, nem kell nagy dobra verni. Az Apple, nem nézi jó szemmel, és valószínűleg nem fogják megjavítani a telefonunkat amennyiben bármi történik vele.
Sajnos ez magyarul azt jelenti buktuk a garanciát. Szerencsére az ember okosnak született és bár nem is sejti,hogy nála is vannak okosabbak, kitalált egy megoldást erre a szituációra.
A Jailbreak nem örökre szól és egy szoftverfrissítés vagy egy Jailbreak remover lekapja a készülékről. Fontos,hogy mindez azelőtt történjen,hogy elmentek az Almáriumba.
Ha leszedtétek a Jailbreaket, akkor érdemes egy gyári visszaállítást is csinálni a biztonság kedvéért, és már mehetünk is az Applehöz, mintha becsületes vásárlók lennénk és elpanaszolhatjuk minden gondunk bajunk.
Nem kell aggódni, think different és Jailbreakelj nyugodtan. Több a haszon mint a kár.

Kapcsolódó cikkek: Téged érint az eddigi legnagyobb jailbreak botrány?

A Jailbreaket mindenki kizárólag a saját felelősségére telepítse a készülékére! A HasznaltAlma.hu weboldal semmilyen felelősséget nem vállal a Jailbreakből adódó esetleges hibákért.

Köszönettel HasznaltAlma™


Kommentek megjelenítése