Az Apple saját filmek és TV Show gyártását fontolgatja

Almás Pletykák   |   2015.09.01 - 09:14   |   Írta: Érci Viktória   |   946
01. szept Az Apple saját filmek és TV Show gyártását fontolgatja

Úgy tűnik, hogy az Apple Music csak a kezdet.

A Variety közleménye szerint, az Apple a következő hónapokban egy új fejlesztési, és gyártási részleget indít, mely a következő évben lendül majd működésbe. Olyan média tartalmakat fognak gyártani, mint a rivális megosztók, a Netflix, vagy az Amazon Prime. Hogy ezek alatt a filmek, Tv Show-k, vagy akár mind a kettő értendő-e, az egyelőre még nem világos, de Eddy Cue beszámolt róla, hogy a tárgyalásokat már megkezdték a hollywoodi illetékesekkel.

A Vállalat ugyan még a tervezés korai szakaszában jár, de a Variety úgy tudja, hogy az Apple már megkereste az ex Top Gear-es Jeremy Clarksont, James May-t és Richard Hammondot, júliusban, mielőtt még az Amazon lecsapott volna rájuk.

A cég nyilvánvalóan rendelkezett, és rendelkezik is a megfelelő anyagi háttérrel ahhoz, hogy meggyőző ajánlatot tegyen a fent említett sztároknak, de még nem készültek fel az új project indítására. A pletykák szerint, az internetes TV szolgáltatásuk legkorábban 2016-ban startol, az új Apple TV pedig szeptemberben érkezik.

Arról még nincsenek információink, hogy az Apple a Netflix havidíjas modelljét veszi-e alapul, vagy egyszerűen csak elérhetővé teszi a tartalmakat az iTunes-on keresztül, mint ahogyan sok más, független film esetében történt eddig. Az Apple Music viszont jó példa arra, hogy a társaság egyáltalán nem szégyenlős riválisai módszereit másolni. A Beats 1 mindenestre remek főpróbája lehet az Apple TV-s ambícióinak is.

Állítólag már régóta folynak a tárgyalások a csatornákkal, és ha ez így van, akkor az Apple már rendelkezhet a szükséges kapcsolatokkal a saját internetes TV műsorok indításához, a már amúgy is zsúfolt piacon. Azonban ez egyelőre csak találgatás, a társaság ugyanis nem hajlandó kommentálni a felröppent híreket.

Forrás: The Verge


Kommentek megjelenítése