Ezért ne jailbreakeljük az iPhone készülékünket

AlmaBlogger   |   2015.09.01 - 09:10   |   Írta: Máté Gergő   |   1287
01. szept Ezért ne jailbreakeljük az iPhone készülékünket

A szabadság csábító lehet, ám sok kockázattal jár.

Sajnos egyre több hírt kapunk arról, hogy a jailbreakelt okos telefonokat vírusok támadják. A legújabb ilyen malware támadás során 225.000 felhasználói fiókot törtek fel. Ez rekordmennyiségnek számít, ráadásul a feltört fiókokat nagyrészt nem tervezett (a felhasználó akaratán kívüli) vásárlásra használták, ami egyértelműen anyagi károkat okoz az áldozatoknak.

A vírus elsőként a kínai Yangzhou University diákjai fedezték fel és egy ismeretlen applikációs áruházról származik. Természetesen azokat az iPhone felhasználókat nem érinti, akik nem jailbreakelték a készülékeiket.

Chris Camejo, az NTT Com Security vállalat alelnöke az eset után hangsúlyozta, hogy mennyire veszélyes az ilyen alternatív app store-ok használata.

Ha mégis a jailbreak mellett döntünk, számolnunk kell az alábbiakkal:

A jailbreakelt rendszer nem kap OS X támogatást: ez nyilván a Mac felhasználókat érinti főként. Jailbreakkel jelentős számú kompatibilitástól és szinkronizációs képességtől fosztjuk meg magunkat.

A Cydia nem működik a legfrissebb iOS verzióval: sajnos a Cydia, mellyel a telefonunk igazán egyedivé varázsolható nem működik a legújabb iOS verzióval.

Vírusok: a fenti példából láthatjuk, hogy a jailbreak szabad utat ad a kártékony programoknak.

Instabillá válik az iOS rendszer: egy jailbreak után nem ritka, hogy készülékünk gyakrabban lelassul, újraindul és kilép az alkalmazásokból.

Nem frissíthetjük az iOS-t: az Apple által készített új iOS verziókra nem frissíthetjük iPhone és iPad készülékeinket automatikusan.

Elveszik a garancia: a jailbreakelt iOS rendszerű készülékekre az Apple nem ad további garanciát, de van azért megoldás!

Forrás: cultofmac.com

 


Kommentek megjelenítése