Ők tervezték az iOS-t!

Tech Hírek   |   2017.01.14 - 20:12   |   Írta: Pausch Rita   |   6737
14. jan Ők tervezték az iOS-t!

A 10. évfordulóra újra összeállt a nagy csapat. Kíváncsi vagy kik állnak a szuper, mobil operációs rendszer mögött?

A team egyik korábbi tagja Imran Chaudhri tette közzé a fenti képet az Instagramon. Ő még most is az Apple-nél dolgozik. A fotón, rajta kívül szerepel Freddy Anzures, Bas Ording, Marcel Van Os, Steve Lemay és Mike Matas. Ez az a csapat, akik tető alá hozták az iPhone OS-t 2007-ben.

Chaudhrit – balról a második a képen – Bethany Bongiorno oldalán tavaly a fejlesztői konferencián, a WWDC-n a színpadon is láthattuk, amikor az iOS 10 új üzenet funkcióit mutatták be. 

Freddy Anzures – a kép bal szélén – nevéhez fűződik például a „csúsztassa el a feloldáshoz” hang, amit még a középiskolában rögzített kazettára és az iskolai szekrénye nyílt így.

A fotón balról a harmadik Ording, aki 1988-tól 2015-ig dolgozott az Apple-nek miután is a Teslához igazolt felhasználói kezelőfelület dizájnernek. A Cupertinóban töltött évek alatt több iPhone modellhez is köze volt és ő találta ki a másolási metódust az iOS-ben.

Marcel Van Os – jobbról a harmadik – Chaudhrihoz hasonlóan, még mindig az Apple sorait erősíti azóta is. Az ő neve viszonylag gyakran megjelenik szabadalmakon például, a Night Mode, vagy a mobilfizetés esetén.

Steve Lemay – jobbról a második – szintén továbbra is Apple katona, ő is szerepel szabadalmakon. Vicces beceneve Margaret, amit még Steve Jobs ragasztott rá. Azonos keresztnevük miatt ugyanis a meetingeken folyton Lemay válaszolta meg a Jobsnak célzott kérdéseket. Amikor a vezér megelégelte ezt, közölte Lemay-jel, hogy mostantól ő Margaret. Innentől pedig mindenki így hívta.

A jobb szélen áll Mike Matas, aki a felhasználói felületeket tervezte az iOS-re és az OS X-re 2005 és 2009 között. Akkor távozott a cégtől a Push Pop Presshez, de dolgozott a Nestnél is mielőtt eladták a Google-nek, majd utána a Facebooknál kötött ki.

Egy fontos személy hiányzik a képről, méghozzá Scott Fostall, aki korábbi iOS-ért felelős alelnök volt az Apple-nél. Az egykori iPhone OS csapatból ő dolgozott legrégebben Jobs-szal, még a NeXT-nél kezdték a közös munkát. Később ő vezette a fenti csapatot. Tim Cook különleges tanácsadója volt, majd 2012-ben távozott az almás cégtől. Jelenleg a tech ipartól messze dolgozik, producerként a Brodwayen. Talán ezért is maradt ki ebből a buliból.

Forrás: CultofMac


Kommentek megjelenítése