Még vízállóbb iPhone érkezik?

Almás Pletykák   |   2017.01.15 - 14:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   2903
15. jan Még vízállóbb iPhone érkezik?

Koreában pletykálnak a következő iPhone IP-védettségéről.

A Samsung Galaxy S8 és az Apple következő iPhone-ja – a két legjobban várt okostelefon idén – mind-mind a legmagasabb szintű por és víz elleni védelemmel érkezik – írja a koreai THE INVESTOR.

A jelenlegi legfrissebb almás okostelefon, az iPhone 7 is rendelkezik ugyan hasonló védelmekkel, viszont ez az IP67-es besorolást kapta, amely csak korlátozott ideig és mélységig garantálja, hogy víz alatt nem megy tönkre a telefon. Pontosabban ezek a készülékek hivatalosan fél órát bírnak maximum 1 méter mélységig.

Természetesen meg kell említenünk, hogy az iPhone 7 számos alkalommal bizonyította már, hogy nevetve bír többet az IP67-es védelem elvárásainál, viszont ha valaki túllépi az előírt limitet, akkor az esetleges károkért már nem vállal felelősséget a gyártó. Érdekesség, hogy az elődje, az iPhone 6s is tartalmaz valamilyen mértékű rejtett vízállóságot.

Az Apple következő okostelefonja a pletykák alapján már az IP68-as védettségi fokozatot képviseli majd, amely szerint a készülék már huzamosabb ideig is használható víz alatt. Ez fontos lépés lenne a cupertinói tech cégnek, ugyanis közte és nagy riválisa, a Samsung között csupán az utóbbinak van olyan készüléke, amely ezzel a védettségi szinttel büszkélkedhet.

A Samsungnál ráadásul számos készülékre tervezik kiterjeszteni az IP68-as védettségi fokozatot, de számos kínai belépő van, és az LG is szeretné megvetni a lábát az ilyen szinten vízálló telefonok piacán.

Forrás: The Investor 

Kapcsolódó cikkek:
Vízállóság Apple módra
Tévedtünk: Az iPhone 7 teljesen vízálló! [Videó]



Kommentek megjelenítése