CES 2017: utólag érintésérzékennyé tehető a MacBookok kijelzője

Tech Hírek   |   2017.01.04 - 08:56   |   Írta: L Ferenc   |   3738
04. jan CES 2017: utólag érintésérzékennyé tehető a MacBookok kijelzője

Ezzel az egyszerű kiegészítővel vadonatúj funkciók érhetők el régi számítógépünkön.

Miközben rengeteg ismerősünk már jó ideje érintőképernyős windowsos notebookot használ, addig mi még mindig egy olyan MacBookot nyúzunk, melyből nagyon hiányzik az érintésérzékeny kijelző? Semmi baj, most megérkezett a megoldás, ráadásul nem is túl drága: van szerencsénk bemutatni a 99 dolláros, vagyis átszámítva mintegy 29500 forintos áron kapható Neonode AirBart.

A CES 2017 szakkiállításon debütált AirBar nem más, mint egy a számítógép kijelzőjének alsó szekciójához illeszthető kiegészítő, melynek beüzemelése mindössze annyi, hogy a rövid kábelét csatlakoztatjuk a MacBook USB-portjához. Innentől kezdve bátran nyomkodhatjuk a kijelzőt és persze az összes ismerős érintőpaneles gesztus is elérhető. Az extra szoftver telepítését nem igénylő eszköz láthatatlan fényt bocsát ki magából, és ezzel érzékeli az ujjainkat. 

Elsőként a 13 colos MacBook Airhez vásárolható AirBar - a jelenleg előrendelhető státuszú kütyü szállítása márciusban kezdődik meg, és a későbbiekben számos egyéb MacBookhoz is elérhető lesz az újdonság. 

Kapcsolódó cikkek: 
Feltámadni látszik a MacBook
Hogyan készítsünk csengőhangot számítógép nélkül - Frissítve!
Végre megjelent a macOS Sierra



Kommentek megjelenítése