Az Üzenetek teljes megújulása

Tech Hírek   |   2016.06.18 - 18:00   |   Írta: Pausch Rita   |   6239
18. jún Az Üzenetek teljes megújulása

Az iOS10-zel az iMessage effektek arzenálja érkezik.

Az Apple saját bevallása szerint is az iOS leggyakrabban használt alkalmazása az Üzenetek. Mivel a soron következő, nagy frissítés keretében az alkalmazás igen sok funkcióval bővül a korábbiakhoz képest, mindenképpen érdemes néhány szót ejteni arról, hogy melyek lesznek ezek.

A MacRumors neki is állt gőzerővel tesztelni a béta verziót és voltak olyan rendesek, hogy mindarról, amit tapasztaltak a megújuló Üzenetekben, egy videót is készítettek. Ezért a leírtak mellett mindenképpen érdemes lesz ezt is megnéznie a kedves olvasóknak, még akkor is, ha angol nyelvű.

Az új funkciók között érkeznek háttér animációk, mint például lufik, konfetti, tűzijáték vagy lézernyalábok.

Az új Bubble Effect (Buborék effekt) segítségével maguk az üzenet-buborékok válnak változtathatóvá, így még alkalmasabbak lesznek az érzelmek megfelelő érzékeltetésére. (Hol van ez már attól, amikor az első kettőspont, kötőjel, zárójel-bezár jelekből egysoros kijelzőn leírtuk az első hangulatjeleket…)

Noha az üzenőalkalmazás immár alkalmas lesz kézírású szövegek és rajzok küldésére is, a Digital Touch (Digitális érintés) funkció azt is elérhetővé teszi, hogy az Apple Watch-on készült rajzokat, felvett szívdobogást továbbítsuk.

Az elküldött emojik, ha szöveg nélkül küldjük őket, háromszor nagyobb méretűre nőnek. Valamint egy új prediktív beviteli mód is készült: bizonyos szavak egyszerűen emojikra cserélhetők.

Amennyiben fényképet küldenénk, a fotózás egyenesen az appból is megoldható, sőt beépített szerkesztési lehetőség is van. A dolog itt még mindig nem áll meg, hiszen az elkészült fotókat a Markup (Pff! – meglátjuk ezt hogyan fordítja az Apple magyarra) még tele lehet szórni matricákkal és feliratokkal.        

Sőt, akár az illúziók világába is tehetünk egy kis utazást! Az Invisible ink (Láthatatlan tinta) funkció akár titkos vagy meglepő tartalmak küldését is lehetővé teszi számunkra, hogy egy-egy elküldött üzenetünk csak a fogadó fél érintésére fedje fel a tartalmát.

A Tapback (Visszakoppintás?) funkció gyors visszajelzések küldésére szolgál. Na, ez már abszolút a képi megjelenítés világa, mert ilyenkor szavak helyett – Facebookhoz kísértetiesen hasonló módon – like vagy épp lefelé mutató hüvelyujj jellel, szívvel és egyéb érzelemjelzőkkel reagálhatunk ismerőseink küldeményeire.

Megérkezik a Rich links (Tartalmas linkek) is, így végre a fogadott linkek tartalmi előnézete is láthatóvá válik, anélkül, hogy a böngészőben megnyitnánk. Emellett az Apple Music integrálásával Almáék lehetővé tették, hogy az Üzenetek elhagyásával akár zenéket is küldjünk.   

Még valami érkezik… Naná, hogy lesz lehetőség a pénzköltésre is! Mivel harmadik fél által készített tartalmak is bekerülhetnek már az üzenőbe, így az App Store-ból vásárolhatunk majd szép matricákat, feltehetően animált háttereket  és egyéb szuper cuccokat, amiket a fejlesztők addigra kitalálnak, mire ősszel mindez a felhasználók számára is elérhetővé válik.

Forrás: Macrumors

Kapcsolódó cikk:
Mégsem törölheted a gyári appokat az iOS 10-ben…
iOS 10 újdonságok
Végre valami jó is történik az Androiddal!



Kommentek megjelenítése