A HomePod lejátszás közben kevesebbet fogyaszt, mint egy izzó

Hardver Hírek   |   2018.01.30 - 19:45   |   Írta: N Marcell   |   3020
30. jan A HomePod lejátszás közben kevesebbet fogyaszt, mint egy izzó

Elég merész állítás az Apple-től.

A HomePod a 350 dolláros kezdőárával a legdrágább okoshangszórók közé tartozik, az Apple állításai alapján viszont a hosszú távú fenntartása szinte csak fillérekbe fog kerülni. A hangszóró zenelejátszás közben ugyanis kevesebb energiát fogyaszt, mint egy átlagos ENERGY STAR által jóváhagyott LED izzó. Hogy pontosak legyünk, egy ilyen izzó nagyjából 9-10 wattot fogyaszt, a HomePod pedig 8,74 wattot 50% hangerőn - az energiafogyasztás a hangerősség mértékében változhat. Íme a teljes táblázat:

 

Európa nagy részén, így Magyarországon is 230V a standart hálózati feszültség; a 110V Japánra, a 115 az Egyesült Államokra és Kanadára vonatkozik. 

 

Ráadásul nyolc percnyi felhasználói inaktivitás után a HomePod “alvó állapotba” lépteti magát, így össz-vissz 1,71-1,76 wattot vesz fel. Ezzel simán túlteljesíti az ENERGY STAR program alacsony fogyasztású módjáról szóló szigorú követelményét, mely kimondja, hogy az eszköznek legalább felére kell csökkentenie az energiafelvételt az elérhető 100%-ról. 

“A HomePod rendkívül hatékony hardveres és szoftveres komponenseket használ, melyek dinamikusan csökkentik a fogyasztást inaktivitás esetén. Az optimalizált energiakezelő-funkcióknak és az effektív tápegységnek köszönhetően a lehető legtökéletesebben használja ki az erőforrásait az alacsony fogyasztású módban, melyben a tervek szerint az ideje nagy részét tölti majd. Ennek eredményeként a HomePod már az első perctől fogva energiahatékony.”

A közlemény azt is megemlíti, hogy az eszköz nem tartalmaz brómozott égésgátló anyagokat, valamint hogy a csomagolása 100%-ban felelősségtudatosan gondozott erdőkből és újrahasznosított papírból készült. Sőt, a 9to5Mac nevű oldalnak azt is elárulták, hogy a HomePod színétől függően a két méteres tápkábel is asztroszürke vagy fehér verzióban érkezik majd. A képviselő azt állította, hogy ez a kábel újrahasznosítható és felhasználó által cserélhető, viszont a kiállított darabokról ez hiányzott, ennek következményeként az információ akár téves is lehet.

Bár sokak szerint csalódás lesz a HomePod, egy valamit nem vitathat senki: tökéletesen passzol egy környezekímélő okosotthonba. Már ha valakinek van pénze ilyet építeni. 

Forrás: AppleRider/MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 

 


Kommentek megjelenítése