CES 2017: 50 méterig vízálló új okosóra

Hardver Hírek   |   2017.01.06 - 09:01   |   Írta: L Ferenc   |   9246
06. jan CES 2017: 50 méterig vízálló új okosóra

Ennek az új viselhető kütyünek meg sem kottyan egy kis búvárkodás.

Az eddig leginkább fitnesz kütyüiről ismert Misfit bejelentette első valódi okosóra termékét. A Misfit Vapor megpróbál az árral szemben úszni, ugyanis nem a mostanság oly népszerű Android Wear operációs rendszert futtatja, hanem a gyártó egyedi szoftverét. Az iOS- és Android-alapú készülékekkel egyaránt kompatibilis újdonság olyan remek szigeteléseket kapott, hogy akár 50 méteres vízmélységbe is merülhetünk vele.

Az előlapon egy 1,39 colos átmérőjű, teljesen kör alakú AMOLED érintőkijelző kapott helyet, melynek 326 ppi-s pixelsűrűségével maximálisan elégedettek lehetünk. A Samsung Gear S3-tól eltérően az óra fizikai pereme nem tekerhető, de a kijelzőn megjelenő virtuális perem igen, ami állítólag sokat segít a kezelhetőségen. LTE mobilnet nincs a fedélzeten, de Wi-Fi és Bluetooth jár a pénzünkért - a 4 GB belsőmemóriában tárolt zenéket akár Bluetooth fülesen is hallgathatjuk. 

A 44 milliméteres Misfit Vapor beépített GPS-vevővel, optikai elven működő pulzusmérővel és magasságmérővel is rendelkezik, árcéduláján pedig 199 dolláros, vagyis átszámítva mintegy 58 ezer forintos összeg olvasható. 

Kapcsolódó cikkek:
iOS kompatibilisek a Samsung okosórái
Elképesztő luxus-okosóra titánból
Bezuhant az első Apple okosóra ára



Kommentek megjelenítése