Az iPhone 5s-en is futhat az iOS 12

Almás Pletykák   |   2018.04.20 - 20:32   |   Írta: Máté Gergő   |   4923
20. ápr Az iPhone 5s-en is futhat az iOS 12

A WebKit teszt logokból kiderül, hogy egy iPhone 5s szimulátort is futtattak az iOS 12-es rendszeren, ami azt jelentheti, hogy ez a készülék is támogatott lehet.

A MacGeneration jelezte elsőként, hogy a nyílt forráskódú WebKit levelezői listán olyan információkra bukkantak, amelyek az iOS 12 fontos részleteire utalnak. Köztük van az a log is, amelyen egy iPhone 5s szimulátoron futtatják a WebKit-et. Ez erősen arra utal, hogy az iPhone 5s támogatott lehet az iOS 12 operációs rendszeren. Az Apple öt év után nyugdíjazta az iPhone 4s és iPhone 5 modelleket. Ezeken a készülékeken csak az iOS 9 és az iOS 10 rendszerekre lehetett utoljára frissíteni. Amennyiben az iPhone 5s támogatott lesz az iOS 12 rendszerben, akkor egy évvel hosszabb támogatási időt kap az elődeinél. Természetesen lehetséges, hogy az iPhone 5s nem kap meg minden új funkciót az iOS 12 rendszerben. Az almás vállalatnak mérlegelnie kell, hogy az öregedő hardveren mely funkciókat engedélyezi az iPhone 5s-en. 

A 9to5Mac elemzése szerint rengeteg olyan látogatójuk van, aki olyan készülékről böngészi a weboldalukat, melynek felbontása 1136x640 pixel. Ez azonban nem kizárólag az iPhone 5s felbontása: az iPhone SE is ugyanezzel a felbontással rendelkezik, emiatt nehéz megkülönböztetni a modelleket a forgalmi adatokban. A WebKit nyílt forráskódú jellege hozzájárult ahhoz, hogy a múltban sok minden kiszivárgott rajta keresztül. Ez azért történhetett, mert az Apple WebKit mérnökei nem ellenőriztek le minden egyes bitet annak érdekében, hogy megtudják publikus, vagy még nem publikus adatokat használnak-e fel. Az iPhone 6s esetében olyan komponensek is kiszivárogtak, mint a WebKit-en keresztül, mint a 3D Touch és a Peek and Pop.

Az Apple hivatalosan a WWDC rendezvény alkalmával fogja bemutatni az új iOS 12 rendszert június 4-én. Az új WebKit iOS 12 and macOS 10.14.

Forrás: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkek: 

 


Kommentek megjelenítése