04. dec A Windows telepítése a Macen a Boot Camp segítségével

A Windows telepítése a Macen a Boot Camp segítségével

Apple Tippek és trükkök           2017.12.04 - 19:00           Írta: H.A           2249

A Boot Camp segítségével telepítheti a Microsoft Windows rendszert a Macre.

A telepítést követően a Mac újraindításával válthat a macOS és a Windows között.

A kezdés előtt győződjön meg arról, hogy rendelkezik a telepítéshez szükséges eszközökkel:

  • Intel-alapú Mac
  • A Microsoft Windows telepítési adathordozója vagy lemezképe (ISO), amely a Microsoft Windows 8 vagy újabb,illetve a Home vagy a Pro 64 bites kiadását tárolja.* Ha első alkalommal telepíti a Windows rendszert, használjon teljes telepítésre (nem frissítésre) alkalmas lemezt vagy lemezképet.
  • Apple billentyűzet, egér vagy trackpad, vagy USB-billentyűzet és -egér
  • Legalább 55 GB szabad lemezterület az indítómeghajtón
  • Egy üres, legalább 16 GB méretű USB 2-flashmeghajtó. (Amennyiben ezen Mac-modellekvalamelyikével rendelkezik, nincs szüksége flash-meghajtóra)

*A részletes rendszerkövetelmények áttekintésével megállapíthatja, hogy Mac számítógépe támogatja-e a Windows egy adott verzióját, illetve cikkeink segítséget nyújtanak a Windows régebbi verzióinak telepítéséhez is. Megismerheti a Windows 7 Macen történő telepítéséhez szükséges követelményeket és lépéseket is.

A rendszerkövetelmények ellenőrzése

A Windows bizonyos verzióihoz egy adott processzortípus és a merevlemezen több szabad terület, illetve több memória (RAM) szükséges. A Windows rendszerhez kapott dokumentációban olvassa el, hogy mik a követelmények. Ezután a Rendszerinformációk ablakban nézze meg, hogy Mac számítógépe mivel rendelkezik.
 

Windows-lemezkép beszerzése

A Windows megvásárlásakor kapott egy letölthető lemezképfájlt (ISO), illetve egy telepítőlemezt vagy USB-flashmeghajtót. Ha DVD-n kapta meg a Windows rendszert, szükség lehet arra, hogy létrehozzon egy olyan lemezképet róla, amelyet felismer a Boot Camp. Ha USB-flashmeghajtón kapta meg a Windows rendszert, letöltheti az ISO-fájlt a Microsoft webhelyéről.
 

A Boot Camp asszisztens megnyitása

A Boot Camp asszisztens végigvezeti a Windows rendszer Macre történő telepítési lépésein. Nyissa meg ezt az alkalmazást az Alkalmazások mappa Segédprogramok mappájából. Ezután a képernyőn megjelenő utasításokat végrehajtva formázza újra az indítólemezt, és töltse le a Windowshoz a szoftver-illesztőprogramokat. Ha felszólítást kap a telepítés során, csatlakoztasson egy üres USB 2-flashmeghajtót.
 

A Windows-partíció formázása

Az asszisztens utasításainak végrehajtása után a Mac elindítja a Windows-telepítőt. Amikor a rendszer megkérdezi, hogy hová szeretné telepíteni a Windows rendszert, válassza ki a BOOTCAMP partíciót, majd kattintson a Formátum gombra.

Ezt a lépést csak akkor kell elvégezni, ha a Windows telepítéséhez flash- vagy optikai meghajtót használ. Egyéb esetben a rendszer automatikusan kiválasztja és formatálja a megfelelő partíciót.
 

A Windows telepítése

A megjelenő útmutatót követve hajtsa végre a Windows telepítését.
 

Indítsa újra a Macet

A Windows telepítését követően újraindítással válthat a macOS és a Windows között. A macOS rendszerben az Indítólemez beállítási ablaktáblán, a Windows rendszerben pedig a Boot Camp rendszertálcán megtalálható ikonja segítségével válassza ki az indítólemezt, majd indítsa újra a számítógépet.
 

További információk

Az OS X El Capitan 10.11-es és újabb verzióiban ezek a modellek a belső meghajtón tárolják átmenetileg mindazt, amire a Windows telepítéséhez szüksége van, ezért nincs szükség USB-flashmeghajtóra:

  • MacBook Pro (2015 és újabb)
  • MacBook Air (2015 és újabb)
  • MacBook (2015 és újabb)
  • iMac (2015 és újabb)
  • Mac Pro (2013 vége)

Forrás: Apple

Kapcsolódó cikkek: 

MentésMentés
Hozzászólások

Több Apple hír
18. júl

4,3 milliárd eurós bírságot kapott a Google az Android miatt

Apple Hírek

Rekord mértékű bírságot szabott ki az Európai Bizottság a Google-re.

Bővebben

18. júl

Durván alulteljesít az idei MacBook Pro - rossz döntés a vásárlás?

Tech Hírek

Eddig csak a fagyasztóban erősebb az idei csúcskategóriás MacBook Pro.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
16. máj

Úgyis csinálod, ha iPhone-od van!

Tech Hírek

Avagy miért húzzuk ki a gyufát az androidosoknál…

Bővebben