A MacBook Pro és a MacBook elindítása a kijelző felnyitásával vagy az áramforráshoz való csatlakoztatásával

Tippek és trükkök   |   2017.11.19 - 17:00   |   Írta: H.A   |   4169
19. nov A MacBook Pro és a MacBook elindítása a kijelző felnyitásával vagy az áramforráshoz való csatlakoztatásával

A 2016-ban és később forgalomba hozott MacBook Pro modellek és a MacBook (Retina kijelzős, 12 hüvelykes, 2017) számítógépek elindulnak a kijelző felnyitásakor, illetve áramforráshoz való csatlakoztatáskor. Az alábbiakban bővebben tájékozódhat ezekről a funkciókról.

A MacBook Pro (2016-os és újabb), illetve a MacBook (Retina kijelzős, 12 hüvelykes, 2017) számítógépek a kikapcsolást követően bekapcsolódnak az alábbi műveletek végrehajtásakor:

  • Felnyitja a Mac kijelzőjét – akkor is, ha a számítógép nem csatlakozik áramforráshoz.
  • Csatlakoztatja a gépet a hálózati adapterhez, amikor a kijelző fel van nyitva.
  • Csatlakoztatja a gépet a hálózati adapterhez, amikor a kijelző le van csukva, és egy külső kijelző van csatlakoztatva a géphez.

Ha az áramforráshoz való csatlakoztatással szeretné elindítani MacBook Pro vagy MacBook számítógépét, olyan hálózati adaptert használjon, amely elegendő energiát tud biztosítani, például azt, amelyet a számítógéphez kapott. Ha azt szeretné, hogy a számítógép elinduljon a kijelző felnyitásakor akkor is, amikor nincs áramforráshoz csatlakoztatva, az akkumulátornak nem szabad lemerült állapotban lennie.

A Touch ID-val felszerelt MacBook Pro alvó állapota, újraindítása és kikapcsolása

A korábbi Mac notebookoktól eltérően a Touch ID (a bekapcsológomb) lenyomásával a MacBook Pro számítógépen nem jelenik meg az Újraindítás, Alvás és a Kikapcsolás lehetőségeket tartalmazó párbeszédablak.

A MacBook Pro újraindításához válassza ki az Apple () menü > Újraindítás menüpontot.

Ha a MacBook Pro-t alvó állapotba szeretné helyezni, válassza a Apple menü > Alvás menüpontot. Az Altatás gombot hozzáadhatja a Touch Bar Control Strip vezérlősávjához is. A Control Strip személyre szabásához kövesse az alábbi lépéseket:

  • Válassza ki a Nézet > Touch Bar testreszabása menüpontot.
  • Érintse meg a Touch Bar Control Strip területét, így átvált a Control Strip testreszabására.  
  • Az egérmutatóval húzza le a kívánt elemeket – például az Altatás gombot – a főkijelzőről a Touch Barra. Arra is van lehetőség, hogy a Touch Bar területén található elemeket balra és jobbra elhúzva átrendezze őket, illetve eltávolíthat elemeket úgy, hogy felfelé kihúzza őket a Touch Barból.
  • Amikor végzett, koppintson a Kész gombra a Touch Bar felületén, vagy kattintson a képernyőn látható Kész gombra.

A MacBook Pro kikapcsolásához válassza az Apple menü > Kikapcsolás menüpontot. Ha a MacBook Pro nem reagál, a kikapcsoláshoz tartsa nyomva hat másodpercig a Touch ID-t. Fontos megjegyezni, hogy amennyiben így jár el, minden nem mentett munka el fog veszni.

Forrás: Apple 

Kapcsolódó cikkek: 

MentésMentés


Kommentek megjelenítése