Tudnivalók a töltőtokkal rendelkező AirPods fülhallgatóról

Tippek és trükkök   |   2017.11.16 - 20:00   |   Írta: H.A   |   9366
16. nov Tudnivalók a töltőtokkal rendelkező AirPods fülhallgatóról

A cikk többek között bemutatja, hogy hogyan módosítható az AirPods neve, hogy mi történik akkor, ha duplán koppint az egyik AirPodsra, és hogyan tisztítható meg az AirPods és a töltőtok.

Az AirPods funkcióinak beállítása

Nyissa fel az AirPods tokját, majd lépjen a Beállítások > Bluetooth menüpontba iOS-készülékén. A készüléklistában koppintson a  elemre az AirPods mellett. Az alábbiakra van lehetőség:

   
      

Az AirPods elnevezése

Koppintson az aktuális névre. Ezután írjon be egy új nevet az AirPods számára, majd koppintson a Kész elemre.

A dupla koppintás módosítása

Válassza ki a bal vagy jobb oldali AirPodsot a Bluetooth képernyőn, majd adja meg, hogy mi történjen az AirPodsra való dupla koppintásra:

  • A Siri segítségével vezérelheti az audiotartalmakat, módosíthatja a hangerőt, illetve bármit elvégezhet, amire a Siri képes
  • Lejátszhat, szüneteltethet, illetve lejátszhat audiotartalmakat
  • A következő dalra ugorhat
  • Az előző dalra ugorhat

A „Fül automatikus észlelése” be- vagy kikapcsolása

Alapértelmezés szerint az AirPods érzékeli, hogy az Ön fülében van, és fogadja a hangot a készülékéből. Az AirPods ezenkívül szünetelteti, illetve újraindítja a lejátszást, ha eltávolítja az egyik felét, illetve leállítja a lejátszást – és nem folytatja –, ha eltávolítja mindkét felét. Ha aktiválva van a Fül automatikus észlelése funkció, és nem használja az AirPodsot, akkor a hang a készülék hangszóróin keresztül szól.

Ha kikapcsolja a Fül automatikus észlelése funkciót, akkor kikapcsolódnak ezek a funkciók, és az AirPods játszik le minden hangot attól függetlenül, hogy viseli-e vagy sem.

A mikrofon beállítása bal vagy jobb oldali, illetve automatikus működésre

Mindkét AirPods mikrofonnal rendelkezik, így telefonhívásokat intézhet, és használhatja a Sirit. Alapértelmezés szerint a mikrofon esetén az Automatikus beállítás van megadva, így az AirPods mindkét fele tud mikrofonként működni. Ha csak az AirPods egyik felét használja, akkor az adott AirPods-fél működik mikrofonként.

A Mindig bal vagy a Mindig jobb beállítást is megadhatja a mikrofon esetén. Ezekkel a beállításokkal az AirPods bal, illetve jobb fele állítható be mikrofonként. Ilyen esetben az adott AirPods-fél fog mikrofonként működni akkor is, ha kiveszi a füléből, vagy ha a tokba helyezi.

Az AirPods és a töltőtok tisztítása

Rendszeresen tisztítsa meg az AirPodsot és a töltőtokot egy puha, szöszmentes törlőkendővel. Ügyeljen arra, hogy ne kerüljön nedvesség a nyílásokba, és ne használjon aeroszolt, oldószert és dörzsölőszert.

A sorozatszám megtekintése

A tok sorozatszáma a fedél alsó oldalán található.

Amikor az AirPods csatlakozik az iOS-készülékhez, a Beállítások > Általános > Infó > AirPods menüpontban is megtekintheti a sorozatszámot.

Forrás: Apple

Kapcsolódó cikkek: 

AirPods Árak és Vásárlás 


Kommentek megjelenítése