Navigálás az iPhone X készüléken ujjmozdulatokkal - Support

Tippek és trükkök   |   2017.11.11 - 18:00   |   Írta: H.A   |   10571
11. nov Navigálás az iPhone X készüléken ujjmozdulatokkal - Support

Az iPhone X készüléken alkalmazott ujjmozdulatokkal gyorsan navigálhat, egyszerre több feladatot végezhet, beállításokat adhat meg, és elérheti a gyakran használt funkciókat.

Alapvető tudnivalók

Az oldalsó gombbal többek között bekapcsolható az iPhone X, alvó üzemmódba helyezhető, aktiválható Siri, és használható az Apple Pay.

 

Be- és kikapcsolás

A bekapcsoláshoz nyomja addig az oldalsó gombot, amíg meg nem jelenik az Apple embléma.

A kikapcsoláshoz egyszerre nyomja addig az oldalsó gombot és bármelyik hangerő-szabályozó gombot, amíg meg nem jelenik a csúszka, majd húzza el az ujját a csúszkán.

Felébresztés és alvó üzemmód

Emelje fel a készüléket, vagy koppintson a kijelzőre az iPhone X felébresztéséhez.

Az oldalsó gomb megnyomásával alvó üzemmódba helyezhető az iPhone X.

Siri használata

Mondja a következőt: „Hey Siri”. Úgy is eljárhat, hogy kis ideig lenyomva tartja az oldalsó gombot.

Az Apple Pay használata

Ha a Face ID segítségével szeretné jóváhagyni az Apple Pay használatával kezdeményezett vásárlásokat, duplán nyomja meg az oldalsó gombot, majd nézzen rá iPhone X készülékére.

Vezérlés egyszerű ujjmozdulatokkal

A készülék megalkotásakor egy folytonos felület létrehozása volt a cél, ahol semmi nem áll a felhasználói élmény útjába. A Főgombot ezért egy új, mégis ismerős navigációs módszer váltotta fel. A kezdéshez emelje fel az iPhone-t, majd nézzen rá a Face ID segítségével történő feloldásához. Ha asztalon vagy valamilyen egyéb, sík felületen fekszik, a felébresztéséhez emelje fel, vagy koppintson rá.

Feloldás és a Főképernyő megjelenítése

A feloldáshoz nézzen rá iPhone X készülékére, majd a zárolt képernyő aljáról kiindulva húzza felfelé az ujját. Úgy léphet bármikor a Főképernyőre, hogy a képernyő aljáról kiindulva felfelé húzza az ujját.

Multitasking

A képernyő aljáról kiindulva húzza felfelé, majd tartsa egy helyben az ujját. Ha meg van nyitva egy alkalmazás, az ujját a képernyő alján jobbra elhúzva átválthat egy másik alkalmazásra.

A widgetek használata

Ha meg szeretné tekinteni a widgetekhez hozzáadott alkalmazások által nyújtott információkat, húzza az ujját jobbra a Főképernyőn vagy a zárolt képernyőn.

Keresés

Ha gyorsan meg szeretne találni valamit a készüléken vagy az interneten, húzza lefelé az ujját a képernyő közepéről kiindulva.

A Vezérlőközpont megnyitása

Gyorsan megadhat beállításokat, és megnyithat alkalmazásokat a Vezérlőközpontban, ha lefelé húzza az ujját a képernyő jobb felső sarkából.

 

Az értesítések megtekintése

Az értesítések – például telefonhívások, emlékeztetők és üzenetek – megtekintéséhez húzza lefelé az ujját a képernyő tetejéről kiindulva.

A fent található elemek elérése

Könnyebben elérheti a fent található elemeket, ha lefelé húzza az ujját a képernyő alsó szélén. Úgy is eljárhat, hogy gyorsan felfelé, majd lefelé húzza az ujját a képernyő aljáról kiindulva.*

*Az Elérhetőség alapértelmezés szerint ki van kapcsolva. A bekapcsolásához lépjen a Beállítások > Általános > Kisegítő lehetőségek menüpontba, görgessen le, koppintson az Elérhetőség elemre, majd kapcsolja be.

Forrás: Apple 

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése