Az akkumulátor-üzemidő maximalizálása Macbook Air-en és Macbook Prón

Tippek és trükkök   |   2017.07.06 - 09:44   |   Írta: H.A   |   5405
06. júl  Az akkumulátor-üzemidő maximalizálása Macbook Air-en és Macbook Prón

Az akkumulátor „üzemideje” az az időtartam, amelynek elteltével a gépedet újra fel kell töltened.

Frissítsd a szoftvert a legújabb verzióra.

Mindig győződj meg arról, hogy a MacBook az OS X legújabb verzióját használja. Ha csatlakozol az internetre, az OS X hetente automatikusan keresi a frissítéseket, de te döntöd el, mikor akarod telepíteni azokat. Annak megállapításához, hogy a legújabb szoftvert használod-e, nyisd meg az Apple menüt, és válaszd a Szoftverfrissítés lehetőséget.

Bővebb információ az OS X frissítéséről>

Optimalizáld a beállításokat.

Energia. Az Energiatakarékosság beállításpanelen számos beállítást találsz a MacBook energiafelhasználásának befolyásolásához. A MacBook tudja, hogy mikor csatlakozik hálózati áramforrásra, és ennek megfelelően működik. Amikor akkumulátorról működik, csökkenti a kijelző fényerejét, és más összetevőket is takarékosabban használ. Ha módosítod ezt a beállítást a teljesítmény növelése érdekében, gyorsabban lemerül az akkumulátor.

Fényerő. A leghosszabb akksi-üzemidő érdekében állítsd a képernyő fényerejét a – komfortzónádon belüli – legalacsonyabb szintre. Ha például repülőgépen nézel videót, és a kabinvilágítás le van kapcsolva, valószínűleg nincs szükség teljes fényerőre.

Wi-Fi. A Wi-Fi energiát fogyaszt, még akkor is, ha éppen nem csatlakozol semmilyen hálózatra. Kikapcsolhatod a menüsor Wi-Fi-állapot menüjében vagy a Hálózati beállításokban.

Alkalmazások és perifériák. A nem használt perifériákat válaszd le, és lépj ki a nem használt alkalmazásokból. Ha SD-kártya van a gépben, és nem használod, vedd ki.

Más készülékek töltéséhez csatlakoztasd hálózati áramforrásra és kapcsold be a MacBook készüléket.

Amikor USB-ről töltesz más készülékeket, győződj meg arról, hogy a MacBook hálózati áramforrásra csatlakozik és be van kapcsolva, különben a készülékek a szokásosnál hamarabb lemeríthetik a MacBook akkumulátorát. Ha egy másik készülék kikapcsolt, alvó vagy készenléti módban lévő MacBook gépre csatlakozik, lemerülhet a csatlakoztatott készülék akkumulátora.

Forrás: Apple.hu

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése