Az Apple Hardware Teszt futtatása a Macen

Tippek és trükkök   |   2017.07.03 - 23:12   |   Írta: H.A   |   3793
03. júl Az Apple Hardware Teszt futtatása a Macen

Az Apple Hardware Teszt (AHT) egy diagnosztikai programcsomagot tartalmaz, amellyel tesztelhetők a Mac hardverei.

Miután kiszűrt egy olyan hibát a Macen, amely feltehetően egy hardverrel kapcsolatos, az Apple Hardware Test segítségével megállapíthatja, hogy mely hardverelem okozhatja a problémát.

Amennyiben a Mac 2013 júniusa után került forgalomba, inkább az Apple Diagnostics használatára vonatkozó lépéseket kövesse. 

Az Apple Hardware Teszt használata

  1. Válasszon le minden külső eszközt, kivéve a billentyűzetet, az egeret, a kijelzőt, az Ethernet-kapcsolatot (ha van ilyen), és a hálózati tápforrást. Az Apple Hardware Test hibaüzenetet jeleníthet meg, ha nem választ le minden egyéb külső eszközt. 
  2. Győződjön meg arról, hogy a Mac szilárd, sík, stabil, és jól szellőző munkafelületen van.
  3. Kapcsolja ki a Macet.
  4. Kapcsolja be a Macet, majd azonnal nyomja meg és tartsa lenyomva a D billentyűt. Addig tartsa lenyomva a D billentyűt, amíg megjelenik az Apple Hardware Test ikonja:
  5. Válassza ki a nyelvet, majd kattintson a jobbra mutató nyílra. Ha nem használ egeret, a felfelé és a lefelé mutató nyíllal választhatja ki a kívánt nyelvet. Ezután nyomja le az Enter billentyűt.
  6. A tesztelés megkezdéséhez kattintson a Tesztelés gombra, illetve nyomja meg a T billentyűt, vagy az Enter billentyűt. A tesztelés megkezdése előtt bejelölheti a „Kibővített teszt végrehajtása” jelölőnégyzetet is. Ezzel részletesebb tesztelést indít el, amihez több idő szükséges.
  7. Amikor a tesztelés befejeződik, a teszteredményeket az ablak jobb alsó részén tekintheti meg.
  8. Az AHT-ból való kilépéshez kattintson az Újraindítás vagy a Kikapcsolás gombra az ablak alján.

További információk

  • Egyes olyan Mac számítógépek, amelyekhez eredetileg az OS X Lion 10.7 vagy újabb verziója tartozik, az interneten keresztül végeznek rendszerindítást az AHT-ból, amennyiben az indítólemez nem tartalmazza az AHT-t, vagy ha az indításnál lenyomva tartja az Alt + D billentyűket. Ehhez internetkapcsolatra van szükséges Etherneten vagy Wi-Fi-n keresztül.
  • Ha az OS X Lion 10.7 vagy korábbi verzióját használja, és az AHT nem indul el, keresse meg a „2. alkalmazástelepítő lemez” elnevezésű OS X telepítőlemezt. A fenti lépések elvégzése előtt helyezze a lemezt a belső optikai meghajtóba, vagy a külső Apple SuperDrive meghajtóba. Vagy amennyiben MacBook Air (2010 vége) számítógépet használ, csatlakoztassa a MacBook Air szoftver-újratelepítési meghajtót az USB-porthoz.

Forrás: Apple.com 

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés


Kommentek megjelenítése